SDP KONAČNO PRONAŠAO KANDIDATA? Hoće li ih ovo ime proslaviti na lokalnim izborima?

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Situacija u SDP-u nije nimalo laka. Nakon što je čelnik platforme Možemo Tomislav Tomašević odbio koaliciju za lokalne izbore, stranka muku muči s pronalaskom svog kandidata koji bi bio dostojna konkurencija Milanu Bandiću i “Senfu”.

U nedjelju 24sata pišu da se u SDP-u za tu poziciju sve više spominje ime Ivan Grdešić, koji je nedavno imenovan i na čelo Savjeta SDP-a.

Inače, Grdešić (68) je umirovljeni profesor Fakulteta političkih znanosti, a bio je veleposlanik u SAD-u, a zatim i Velikoj Britaniji.


Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“On je uljuđen, miran, obrazovan, staložen, elokventan i mogao bi animirati veliki dio biračkog tijela znatno šire od same baze birača SDP-a”, rekao je za spomenuti portal sugovornik iz SDP-a.

No, od drugih sugovornika u stranci 24sata doznaje da stižu razni prijedlozi, ali da nikakve odluke o tome tko bi bio najbolji nema. SDP planira veoma brzo izaći sa svojim kandidatom, ali će pokušati i pregovarati o široj koaliciji s nekim nezavisnim zastupnicima ili Glasom Anke Mrak Taritaš.

S druge strane, Gordan Maras kao da polako ispada iz “igre”, pogotovo nakon ankete gdje je dobio podršku od 8.5 posto. Još uvijek nije sigurno hoće li ipak ići u utrku nakon što je pukla opcija zajedničkog izlaska s Možemo, jer SDP želi jačeg kandidata.

 

 

 


Komentari