SDP KOMENTIRAO NAPAD NA BIVŠU ZASTUPNICU: ‘Dogodilo se nešto što se ne smije dogoditi ni jednoj osobi u ovoj zemlji’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Bivša SDP-ova saborska zastupnica, Vesna Škulić, napadnuta je u svom domu. O svemu su se oglasili iz SDP-a.

“Sinoć se u domu naše članice i bivše saborske zastupnice Vesne Škulić dogodilo nešto što se ne smije dogoditi ni jednoj osobi u ovoj zemlji, a kamoli osobi s invaliditetom. Grubo je ugrožena sigurnost njenog doma i u konačnici sam njen život. Izražavamo zgražanje i najoštrije osuđujemo ovaj događaj, a od nadležnih očekujemo brzu reakciju, pronalazak odgovorne osobe i njeno sankcioniranje” , kažu iz te stranke.

“Ovaj mučan događaj ukazuje na samo neke od problema koji prate osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu, koje su često prepuštene same sebi. Nužno je što hitnije donošenje Zakona o osobnoj asistenciji, kao i uvođenje Inkluzivnog dodatka koji bi osobama s invaliditetom olakšao njihovu svakodnevicu. Hrvatska bi trebala biti sigurna zemlja za sve svoje građane, a posebno one najranjivije”, dodali su iz SDP-a.

Jezivi status

Podsjetimo, Škulić je na društvenim mrežama objavila jezivi status u kojem je napisala da ju je napala žena koja je brinula o njoj te ju vezala i pokrala.

“Sinoć od pola devet do pola noći doživjela sam pravu životnu dramu! Žena ili monstrum koja mi je pružala usluge pomoći i brige za dosta pristojnu plaću prema našim uvjetima i vremenima u kojima živimo, bacila me na pod iz kolica, prije toga me čupala i tukla glavom o zid, vezala maramom usta i odvukla na kauč dobro znajući da me ne smije ostaviti u tom položaju jer dolazi do gušenja. Zatvorila je psa u kupaonu da ni on ne može pomoći, mene vezanu, odnosno vezanom maramom preko usta ostavila u stanu. Prije toga je zatvorila sve prozore da me nitko ne može čuti, pojačala ton na tv-u, zatvorila vrata od dnevnog boravka, uzela mi bankovne kartice, dva mobitela i još neke stvari, zaključala protuprovalna vrata i otišla u nepoznatom smjeru”, započela je Škulić.

Policija provodi istragu

“Policija, hitna i vatrogasci su došli oko pola noći. Dakle tri sata sam ležala u, za mene, jako opasnom položaju u prostoriji bez pristupa zraka i vezanih usta. Nakon određenog vremena uspjela sam se osloboditi marame i zvati u pomoć. Na sreću čula me susjeda i počela je akcija spašavanja. Molim sve čiji se brojevi nalaze u mojim mobitelima da postoji mogućnost uznemiravanje i ja se unaprijed ispričavam”, napisala je Škulić. Objavila je i ženino ime te njen opis.

Iz zagrebačke policije rekli su nam da imaju zaprimljenu dojavu te da su očevid i kriminalističko istraživanje u tijeku.


Komentari