‘SASVIM SIGURNO ĆU UĆI U DRUGI KRUG’ Pavičić Vukičević optimistična oko izbora, predstavila novu platformu za građane

Photo: Robert Anic/PIXSELL

“Ja ću sasvim sigurno ući u drugi krug i moram reći da mi je potpuno svejedno tko će se u tom krugu sa mnom naći. Veselim se sučeljavanjima, veselim se razgovorima, veselim se kandidatima. Mislim da će to biti jedna dobra izborna kampanja”, optimistično je izjavila kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

U Muzeju suvremene umjetnosti predstavila je platformu “digitalne demokratizacije”, jednu od najvažnijih točki izbornog programa. To je nova platforma koja građanima omogućava neposredno sudjelovanje u procesu donošenja odluka putem e-sustava.

“Mi smo jako puno zadnjih tjedana, zadnjih mjeseci imali prilike čuti o tome kako građane treba poštivati, uključivati u procese – ali tu negdje ta priča stane. Ovaj sustav omogućuje da se ljudi doista aktivno izjasne o svim onim temama koje su im bitne”, ispričala je Pavičić Vukičević.

Dodala je kako nema nikakvog razloga da sve informacije koje se tiču proračuna Grada Zagreba, javne nabave i imovine Grada, ne budu dostupne sugrađanima. Oni će u svakom trenutku moći vidjeti za što su bili raspisani natječaji, tko su po okončanju postupka sve bili ponuđači i puno drugih podataka koji će zanimati građane.

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba naglašava kako je bitno ljudima pružiti svaku moguću informaciju kako bi kvalificirano mogli donijeti vlastitu odluku.

“Godine 2000. krenuli smo u izbore za vijeća gradskih četvrti, 2009. u izbore za vijeća mjesnih odbora. Sada 2021. ta velika svijest koja je doista narasla u Europi, ali isto tako u Zagrebu i u Hrvatskoj da je potrebno uključiti građane, da su oni najsnažnija poluga kojom stvari idu naprijed – uz pomoć ove tehnologije dolazi u trenutak kada se može realizirati”, rekla je Pavičić Vukičević na pitanje je li se s tim u Gradu Zagrebu moglo krenuti ranije.

“Ovo je program s kojim ja izlazim pred svoje sugrađane”, zaključila je i dodala kako očekuje i zna da će za njega dobiti podršku te da će prvi dan nakon toga krenuti u realizaciju tog projekta.


Komentari