‘SAMO PRAZNE PRIČE’ Mrak Taritaš tvrdi da obnove nema: Paladina je tu kako bi se moglo reći da nije kriv nitko iz HDZ-a

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Od jakog potresa u Zagrebu prošlo je više od dvije godine, a brzinom obnove nezadovoljni su brojni. Među njima je i bivša ministrica graditeljstva i predsjednica stranke GLAS-a Anka Mrak Taritaš.

„Nakon 25 mjeseci od potresa u Zagrebu i 16 mjeseci od potresa na Baniji i dalje od premijera i ministra slušamo samo prazne priče, bez ikakve ideje i konkretnog, provedivog plana obnove. U to nas je uvjerilo i nedavno prvo veliko obraćanje novog ministra Paladine, koji je nastavio u tonu svojih prethodnika i dao nam tek opći pregled stanja, uz konstataciju da se nije napravilo ništa. Osim što je njegova Vlada pokazala potpunu nesposobnost, nemar i zaprepašćujući nedostatak volje, premijer Plenković je cijelu priču o obnovi uspio uvaljati i u klasično HDZ-ovo korupcijsko blato”, upozorila je Mrak Taritaš.

Potom se osvrnula na smjenu Darka Horvata i oštro kritizirala aktualnog mininistra graditeljstva Ivana Paladinu.

“Tako bivšeg ministra Horvata nije smijenio zato što je bio nesposoban nego jer je bio uhićen, a onda ga je zamijenio čovjekom koji o obnovi ne zna ništa, ali je zato i prije nego je formalno preuzeo mandat punio medije aferama. Ministar Paladina došao je na funkciju s tako velikim utezima da se mora stalno baviti “peglanjem” svog lika i djela, umjesto da se bavi onime s čime bi trebao. Za to, uostalom, nema ni znanja niti ga to zanima”, ističe predsjednica Glas-a.

“I zato je sad već potpuno jasno da je premijer Plenković ministra Paladinu doveo kako bi mogao reći da nije kriv nitko iz HDZ-a kad od obnove ne bude ništa. Novi ministar je zapravo tragična “izlazna strategija” – obnove nema niti će je biti, a jedino čime će se Vlada do kraja mandata baviti je pokušati umanjiti štetu za HDZ i Plenkovića”, zaključuje Anka Mrak Taritaš.


Komentari