‘SAMO BORBENO NA NAJJAČE’ Evo što je šef zagrebačkog SDP-a poručio povodom Praznika rada

Foto: Facebook

“Za nas socijaldemokrate, ali i za sve građane, današnji dan je praznik radnika, no radnici su vrijednost svaki dan. Posebno želim spomenuti radnike nužnih službi, državnih, javnih i lokalnih službi koji i na ovaj dan moraju obavljati rad. Blagujte Praznik rada! A luta continua”, ovako je Praznik rada čestitao predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac.

Zagrebački ogranak te stranke 1. Maj slavi u parku Maksimir te na sportskim terenima kod Doma zdravlja Remetinec. Gotovac, Klisović i drugi članovi SDP-a dijelili su karanfile i razgovarali s građanima.

Prigodnu čestitku zagrebački SDP objavio je i na službenoj Facebook stranici stranke, naglasivši važnost tog dana za socijaldemokrate.

“SDP Zagreb želi svima sretan Međunarodni praznik rada, spomendan čikaškim herojima i svim radnicama i radnicima koji se bore za svoja prava diljem svijeta. Njihova borba je naša borba.

Radnička prava, izborena akcijom i solidarnošću, temelj su socijaldemokracije i tekovina povijesne radničke borbe za slobodu i dostojanstvo svih nas!

U tome socijaldemokratkome duhu, najavljujemo kako se zalažemo za uvođenje sustava vrednovanja dostojanstvenosti radnih odnosa ponuditelja koji sudjeluju u javnoj nabavi Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga! Na ovaj način želimo pozitivno utjecati na odnose poslodavaca prema radnicima u našoj cijeloj zemlji!

Rad treba novo uređenje, takvo koje će prihvatiti činjenicu da se rad promijenio i da će se mijenjati i u budućnosti. Samo rad, odnosi zdravi odnosi partnera – radnika i poslodavaca – mogu biti pravi temelj budućnosti. Samo moderne proizvodnje, nove industrije, stručni radnici, kreativni poduzetnici, otvorenost za ideje, poduhvate i dijalog mogu oplemeniti Domovinu. Samo borbeno na najjače”, napisali su SDP-ovci.


Komentari