‘ŠALJEM KONTROLU U CIBONU’ Tomašević želi otkriti na što se troši novac

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U tijeku je 4. sjednica zagrebačke Gradske skupštine, a gradonačelnik Tomislav Tomašević otkrio je što će biti s košarkaškim klubom Cibona.

“Šaljem kontrolu u Cibonu da vidimo kako se tamo troši gradski novac. Mislimo da je upravljanje Cibonom loše i sve ćemo napraviti da ustanovimo kako se troši novac iz proračuna koji ide u sportski klub”, najavio je i time odgovorio na pitanje gradskog zastupnika Mosta! Trpimira Goluže.

Tomašević je pozvao i  ministarstvo i inspekcije da uđu u Cibonu.

“Uprava Cibone mora odgovarati, zabrinuti smo za stanje iako to nije gradska ustanova, vrijeme je za promjene”, poručio je Tomašević, a HDZ-ovac Mislav Herman nije ga štedio osvrnuvši se na rebalans proračuna, ujedno i najvažniju točku dnevnog reda.

“Mislim da bi se Tomašević mogao malo i nasmijati pred građanima, radi psihološkog efekta, a ne samo plakati nad kosturima iz ormara”, izjavio je Herman i dodao da se Tomašević rijetko smije, piše Jutarnji.

Novi ustroj tek od 1. siječnja

Inače, na dnevni red zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak je po hitnom postupku uvršten prijedlog da se novi ustroj Gradske uprave, po kojemu se broj gradskih ureda s 27 smanjuje na 16, primjenjuje tek od 1. siječnja, a ne od 31. listopada, kako je bilo najavljeno.

U prijedlogu odluke zagrebačkog gradonačelnika navodi se da je prema mišljenju Ministarstva financija novi ustroj Gradske uprave trebao biti prikazan i kroz proračun Grada Zagreb, no o rebalansu se odlučuje danas. Stupanjem odluke na snagu trebao bi se raditi novi rebalans za što nema vremena. Sukladno tomu, proračun će za proračun za 2022. će stoga biti usuglašen s novim ustrojem Gradske uprave.

Po hitnom postupku na dnevni red uvrštena je i odluka kojom se, zbog povoljnije epidemiološke situacije, ukidaju mjere za ublažavanje negativnih posljedica pandemije na ugostitelje, obrtnike i turističke agencije. Naime, Grad ih je tim mjerama oslobodio plaćanja zakupnine prostora u gradskom vlasništvu te im je komunalna naknada bila umanjena za 30 posto.


Komentari