Sada su se i biskupi oglasili o ukidanju mjere RO, evo što kažu

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Hrvatski biskupi okupili su se u četvrtak u Bjelovaru gdje su pod predsjedanjem zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića imali pedesetu sjednicu Zagrebačke crkvene pokrajine, javlja Informativna katolička agencija.

Među različitim temama, ističe se njihovo očitovanje kako bi ukidanje mjere roditelj-odgojitelj bilo vrlo pogubno za hrvatsko društvo s obzirom na demografske okolnosti.

Smatraju štetnim ishitreno dokidanje takve pomoći i neosjetljivosti prema roditeljima i obitelji kojima je takva pomoć potrebna.

Dotaknuli su se i pitanja pandemije koronavirusa.

naglasili su kako treba jasno prepoznavati trud, skrb i žrtvu zdravstvenih djelatnika i drugih koji služe dobrobiti bližnjih. Također, zaključili su, trebba se zalagati za kršćanske vrednote, ali i izbjegavati uključivanje promicanja bilo kakve ideologije i pokušaja instrumentalizacije katoličke vjere i pobožnosti radi nekakvih ciljeva.

Domaćin sjednice bio je bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak koji je uzvanicima poželio dobrodošlicu u nove prostorije bjelovarskog Biskupskog ordinarijata.

Sjedncii su također prisustvovali i sisački biskup Vlado Košić, varaždinski biskup Bože Radoš, križevački mons. Milan Stipić, biskup varaždinski u miru Josip Mrzljak, vladika križevački u miru Nikola Kekić, te zagrebački pomoćni biskupi Ivan Šaško i Mijo Gorski.

Komentari