SABOR JE U PROSINCU ZASJEDAO SAMO 10 DANA Ove političare to nije spriječilo da prikupe neopravdane izostanke

Facebook / Ilustracija

Saborski zastupnici i ove su godine neopravdano izostajali sa zasjedanja Hrvatskog sabora. Tako, druga godina za redom zaključena je  neopravdanim izostancima svojih zastupnika, u prosincu, kada se skupno zasjedalo deset dana, a neopravdano ih je izostalo troje: SDP-ova Sabina Glasovac i HDZ-ovi Petar Škorić i Miroslav Tuđman.

Kako njihov mjesečni paušal iznosi 1.500 kn, bit će umanjen za 150 kn jer su izostali jedan dan. Od prošlogodišnjeg srpnja novčano se kažnjavaju neopravdani izostanci, a  još nije bilo mjeseca da netko do 151 zastupnika nije izostao barem jedan dan.

Najmanje ih je izostalo u studenom ove i u travnju prošle godine, po jedan, a riječ je o Mostovu Anti Praniću i zastupnici Neovisnih za Hrvatsku Bruni Esih.

Pravila u broju izostanaka nema, broj im se razlikuje od mjeseca do mjeseca, najviše ih je bilo lani u prosincu (27), potom u srpnju (26), pa u veljači (21) ove godine.

Zastupnici neopravdano izostaju iako imaju široku lepezu opravdanja. Izostanak im se, naime, opravdava ako su bili bolesni, imali smrtni slučaj u obitelji, ako su se morali odazvati sudu ili doći na društveni, politički i drugi skup. Opravdava im se ako su sudjelovali na sjednicama općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština, prenosi N1.


Komentari

loading...