‘S RIGIDNOM DESNICOM NEMA ŠANSE’ Politički analitičar bez zadrške: ‘Škoro želi biti komesar grada, a ne gradonačelnik’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Ključno političko pitanje za Miroslava Škoru je može li prijeći 35 posto da ne bude apsolutni poraz. Jasno je da Tomašević pobjeđuje”, rekao je u nedjelju politički analitičar Žarko Puhovski.

Analiziravši ponašanje kandidata na debati tvrdi da Tomislav Tomašević više zna o gradu tu je ovom području superiorni pobjednik.

“Ako se radi o nadmudrivanju, igralo se na obadvije strane i tu je Škoro koristio nečiste trikove, njega ne zanimaju detalji. On želi biti komesar grada, a ne gradonačelnik. Tomašević zna puno o gradu, ali nije navikao da bude važan i da ga se ovako napada. Živio je u NGO okruženju. Ljudi iz NGO-a nisu bili napadani direktno, tu mu fali rutine koju mora steći”, smatra Puhovski, prenosi N1.

Dodaje i kako je ključno političko pitanje za čelnika Domovinskog pokreta može li prijeći 35 posto da ne bude apsolutni poraz jer, navodi, jasno je da Tomašević pobjeđuje.


Zaštitnik desnice i desnih vrijednosti

Škoru pak ovaj politički analitičar ni ne vidi kao osobu kojoj je stalo da postane gradonačelnik, već je orijentiran da se sučeljava s Plenkovićem.

“Škoro želi pokazati da je pravi zaštitnik desnice i desnih vrijednosti, Hrvata i Hrvatica. Pozicionira se za neke druge političke sukobe i zato mu je važno da ne bude preloš rezultat. Stalno ponavlja svoju poziciju zaštitnika hrvatstva”, ističe pa zaključuje:

“Škoro se ponaša po logici ‘jeste li vidjeli našeg sina Marka, nismo niti nas zanima’. Kad god ga nešto pitate, kaže da ne zna niti ga zanima. Ne može dobiti nove glasače. S ovakvom rigidnom desnicom nema nikakve šanse da dobije izbore”.

Komentari