Renato Petek: Istražni organi trebali su jučer obaviti razgovore s tri nova člana trgovačke koalicije

Facebook: Renato Petek

Zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba Renato Petek objavio je svoje prioćenje oko jučerašnjeg izglasavanja proračuna. Prenosimo ga u cijelosti.

Ukupno je 5 zastupnika koji su na prošlogodišnjim lokalnim izborima u gradu dobili čast zastupati građane protiv politike Milana Bandića jučer glasalo za nastavak provođenja njihove politike u Zagrebu, izjavio je Petek.

Kombi ispred Skupštine

A je li došlo i do izigravanja pravnog sustava? Istražni organi su s obzirom na najave oko jučerašnje sjednice trebali parkirati kombi ispred Gradske vijećnice i nakon glasovanja obaviti obavijesne razgovore s tri nova člana trgovačke koalicije. Isto tako su trebali pod povećalo staviti predstavnike vladajuće većine u Zagrebu koji su s njima komunicirali kako bi utvrdili je li sve bilo po zakonu. Kad je već nemoralno. Budući da jučer nisu odradili posao, nadam se da će nastaviti pratiti trojac Bandićevih spasitelja i njihove buduće karijere.

Zašto se jučer dogodilo da demokracija i u Zagrebu završi na štakama?

Zato što Bandiću kao niti HDZ-u ne odgovaraju novi izbori u gradu! Također, da je netko od istražnih organa reagirao i provjerio sve prelaske u klub Milana Bandića u Saboru, bi li jučer 3 zastupnika promijenilo dres, stranke i liste s kojih su izabrani? Da su premijer ili predsjednica do sada rekli bilo što kako bi osudili izigravanja demokratske volje građana na izborima i prekrajanja rezultata istih u Saboru, ne bi bilo jučerašnjeg epiloga u zagrebačkoj skupštini.

Kako Bandić donira sredstva Zagrepčana u gradove i udruge partnera

Pogledajte činjenice koje sam kao zastupnik pronašao čitajući gradske izvještaje, a odnose se i povezuju sa zastupnicima u saborskome klubu BM365 u ovom sazivu Sabora, a koje nitko do sada od istražnih organa nije provjerio, iako sam više puta to iznosi, pisao i objavljivao:

1. Donacije Petrinji
Donacije dobiva KK Petrinja u iznosu od 15.000,00 kuna. Po potpisivanju koalicije Milana Bandića sa strankom Reformista i g. Dumbovićem, Bandić odlučuje donirati 270.000,00 jednokratno za uređenje parka u Petrinji te se od tada, svake godine iz zagrebačkog proračuna dostavljaju “besplatne” knjige u vrijednosti oko 1.000.000,00 kuna

2. Donacije Đurđevcu
Zagreb je redovno donirao manifestaciju Picokijada s 15.000,00 – 30.000,00 godišnje. Nakon što je gospodin Lacković zamijenio u Saboru g. Bandića, isti podiže donaciju na 100.000,00 kuna godišnje, a razmatra se i suradnja zagrebačkih muzeja s onim u Đurđevcu.

3. Donacije romskim udrugama
Nakon ulaska zastupnika Veljka Kajtazija ulazi u klub BM365, donacije prema romskim udrugama su prošle godine udeseterostručene, a udruga Kali sara je dobila i novi prostor u centru grada, zaključio je Petek.

 


Komentari