Renato Petek i Matej Mišić svečano ‘otvorili’ novu sljemensku žičaru

Foto: Screenshot/ Facebook

Ispred postaje bivše žičare u Gračanima zastupnici Renato Petek (Naprijed Hrvatska!- Progresivni savez) i Matej Mišić (SDP), uz šampanjac i poznatu pjesmu “Na Sleme, na Sleme, na Sleme”, svečano su “otvorili” novu žičaru koju je obećao Milan Bandić.

“S velikim ponosom i zadovoljstvom nakon 4225 dana, kao što možete vidjeti, danas se otvara moderna, suvremena zagrebačka žičara. Danas Hrvatska postaje Švicarska, Sljeme postaju Alpe – 84 suvremene, svemirske gondole prevozit će 1500 putnika u satu. Iza nas vidite ovu modernu zgradu koja će biti jedna od postaja nove žičare. Moramo posebno zahvaliti dvojici ljudi bez kojih ovo ne bi bilo moguće – s jedne strane gradonačelnik Bandić, čovjekoljub, s druge strane, imamo predsjednika Skupštine Andriju Mikulića koji je godinama podržavao proračun Grada Zagreba kao i gradski HDZ samo da bi ova žičara danas na vrijeme, 31. prosinca 2018. godine, kao što je gradonačelnik i najavio, bila otvorena”, rekao je Mišić.

U sarkastičnim tonovima zastupnici su rekli kako će oni biti prvi koji će se odvesti žičarom na Sljeme. Petek je naglasio kako imaju šampanjac “star” 12 godina, koliko je prošlo od prvo obećanja o novo žičari.

“Ono što eventualno netko tko nije čovjekoljub ne može vidjeti, a to je da je ovdje stvarno žičara. Stoga sam zamolio mog prijatelja Majmuna da nas uvede u jedan čaroban svijet gdje postoje osebujni likovi, kao što je naš gradonačelnik koji daje obećanja koja naprosto nitko ne može vidjeti da su se ostvarila”, rekao je Petek.

Također su komentirali i reviziju kojom je utvrđeno da gradonačelnik Milan Bandić troši novac kako želi.

“Drago mi je da je revizija to utvrdila, bit će zanimljivo vidjeti i u ovoj godini, na što sam ukazivao više puta. Dakle, preko 10 milijuna kuna po mojim procjenama gradonačelnik svake godine dodijeli bez javnih natječaja, samo temeljem poziva”, ustvrdio je Petek.

Mišić smatra kako je strašno što gradonačelnik svu krivicu prebacuje na pročelnicu Gradskog ureda za financije, što je apsurdno, jer je sva odgovornost na njemu.


Komentari