REAKCIJE SE NE PRESTAJU NIZATI: O novom šefu Srebrnjaka oglasio se i Tomašević

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ne prestaju se nizati reakcije na imenovanje novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak. Od šestero kandidata Upravno vijeće spomenute ustanove izabralo je umirovljenog pedijatra Darka Richtera. Zbog izjava o umjetnoj oplodnji 2010. godine, Richter ne prestaje puniti medijske stupce.

O aktualnoj situaciji se oglasio i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Mi smo to pravno provjerili i nema suglasnosti koju treba dati Grad. Radi se o javnom natječaju, točno je propisano tko donosi odluku, Upravno vijeće je donijelo odluku, ona je finalna. Oni smatraju da je od svih kandidata Darko Richter bio najbolji izbor, iako se ne slažu s njegovim političkim stavovima. Ne slažem se niti ja. Oni su donijeli odluku prema stručnim kriterijima, vjeruju da je on najbolji kandidat”, rekao je Tomašević i naglasio da Grad ne sudjeluje u tom postupku.

Potvrdio je i da on ni na koji način ne može osporiti ili promijeniti tu odluku te da to nije u njegovoj nadležnosti.

“Koliko god je ova politička zahtjevna, situacija je takva. Gradonačelnik ne odlučuje o tome. Upravno vijeće je donijelo svoju odluku i ona je finalna. Ja sam im dao povjerenje kao Upravnom vijeću i ja tu odluku prihvaćam. Najavili smo da kadroviranje po ključu političke podobnosti nije nešto što ćemo raditi i to se sad vidi”, izjavio je gradonačelnik i zaključio da je najbitnije za Zagreb da se bolnica stabilizira.


Komentari