REAKCIJE NA OBJAVU IVANE KEKIN: ‘Da se radilo o njihovim gu***a bili bi budni i cijelu noć’

Prazna dvorana (Foto: Ivana Kekin/Facebook)

“Rasprava o pravu žene na izbor. Tri su sata ujutro. Nema HDZ-a, no niti bilo koga iz desne oporbe. Ne postoji slika koja bolje pokazuje koliko oni mare za žene. Nimalo”, napisala je Ivana Kekin na svojem Facebook profilu, uz fotografiju na kojoj se vidi prazna dvorana Sabora.

Rasprava o SDP-ovu prijedlogu zakona kojim bi se regulirao prekid trudnoće, potrajala je do četiri sata ujutro u petak. I dok je lijevi dio oporbe navodio da je riječ o zaštiti zdravlja i pravu žena na izbor, vladajući su prijedlog ocijenili lošim i neusklađenim s odlukom Ustavnog suda te ustvrdili da je riječ o pokušaju lijevo-liberalne oporbe da na ozbiljnoj traumi pokuša prikupiti političke poene.

Protiv SDP-ova prijedloga bio je i desni dio oporbe koji je isticao da brani prava nerođenog djeteta jer život počinje sa začećem.

Kekin je ovu fotografiju objavila oko 4 sata ujutro i dobila mnoštvo pozitivnih komentara pratitelja koji su u to vrijeme bili budni.

“Ima tko mari za djevojke i žene, mare oni koji vas prate u ovaj tren, ČESTITAM EKIPICI!”, jedan je od komentara.

“Svaki njihov istup me užasno iznervirao. Bolje da su otišli, a što se mene tiče ne moraju se ni vraćati”, komentira jedan pratitelj.

“Svih ovih godina ignoriraju svakoga tko ne dijeli njihov svjetonazor! Provincijski duh već nam godinama zatupljuje obrazovni i kulturni život, koji ne dopušta bilo kakav pomak iz 19 st! Zato ustrajte, jer ste hrabre, pametne i ponosni smo na vas koje se ne date uplašiti! Nikad toliko aktivnih, neustrašivih žena u Saboru, zbog vas ga gledam jer vjerujem da je blizu kraj ovom despotizmu i ponižavanju zdravog UMA!”, piše jedna pratiteljica.

“Pa realno u 3 ujutro oni spavaju, ali da se radilo o njihovim guzama bili bi budni i cijelu noć ako treba pa i 24h.. žalosno u toj mjeri da se brinem da li će moja djeca i moji unuci imati pravo na izbor zbog ovog rugla od HDZ-a i njihovih vrlih vladajućih”, također je jedan od komentara.

Komentari