‘RAZLOZI SE NISU POMAKNULI NI MILIMETRA’ Tomašević ne odustaje od poskupljenja vode: ‘Ja sam takav gradonačelnik’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Tema poskupljenja vode i dalje je goruća u Zagrebu. Nakon što je Vlada Gradu poručila da od poskupljenja nema ništa jer se dogodila proceduralna pogreška, najavljeno je poskupljenje u iznosu od oko polovice prvotno najavljivanog postotka, odnosno oko sedam posto.

IPAK ĆE POSKUPJETI: Evo koliko će na kraju rasti cijena vode u Zagrebu

Na konferenciji za medije u utorak je gradonačelnik Tomislav Tomašević odgovorio na pitanje je li se što u tom kontekstu promijenilo, to jest ima li šanse da se od poskupljenja vode ipak odustane. Gradonačelnikov je odgovor na to pitanje bio jasan.

”Je li se išta promijenilo? Pucaju li i dalje cijevi? Je li potrebno osigurati novac za investicije? Postoji li drugi novac? Da, postoji iz EU fondova, ali to nije dovoljno i to neće biti dovoljno brzo, a nama treba pet milijardi kuna u sljedećih pet godina. Razlozi za poskupljenje se nisu pomaknuli ni milimetra”, rekao je. Kaže da bivši zagrebački gradonačelnici u vodoopskrbnu mrežu nisu ulagali jer se to na površini ne vidi, pa su tu odgovornost prebacivali na idućeg gradonačelnika.

‘JEDNA JE IZJAVA KLJUČNA’ Tomašević o smrtima u čekaonici na Svetom Duhu: ‘Ravnateljica je pod neviđenim pritiskom’

Poručio je da je ista situacija i s mostovima koje će obnoviti prije nego izgradi nove. ”Nećemo graditi nove mostove dok ne obnovimo stare. Građanima je lakše vidjeti novi most, nego da je stari ojačan. Ali ja neću dopustiti da ako se dogodi novi potres Novi Zagreb ostane odsječen od bolnice. Ja sam takav gradonačelnik”, zaključio je Tomašević.

Zbog poskupljenja padale smjene

Valja podsjetiti i da je spomenuta proceduralna pogreška pozicije koštala tadašnjeg ravnatelja Vodoopskrbe i odvodnje Davora Poljaka. Njega je odmah nakon što je objavljeno da do poskupljenja ne može doći Tomašević smijenio. Gradonačelnik je tada objasnio da je Vladi sporan dio poskupljenja.

”Donijeli su odluku jer su tražili Vodoopskrbu dokumentaciju do određenog roka. Nisam imao informaciju da je tražena dokumentacija. To je proceduralna pogreška koja će odgoditi poskupljenje. No ona je dovela do odgode dijela poskupljenja i ona mi je neshvatljiva i neprihvatljiva. Nije samo napravljena proceduralna pogreška, nego o svemu nije informirana Uprava Holdinga i zato Davor Poljak od danas više nije direktor Vodoopskrbe i odvodnje”, rekao je tada gradonačelnik.


Komentari