Rat u SDP-u zbog kadroviranja u Holdingu? Šef Uprave Novaković navodno se iščlanio, i to samo godinu nakon učlanjenja

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nespojivost funkcije člana SDP-a s onom predsjednika uprave Holdinga, novoimenovani čelnik zagrebačke tvrtke Ivan Novaković iščlanio se iz Socijaldemokratske partije Hrvatske, piše 24 sata u svome tiskanom izdanju.

Novaković je inače bio član SDP-a od rujna 2020.godine, a njegovi donedavni stranački kolege ipak tu navode druge razloge Novakovićeva odlaska.

“Postalo je nespojivo kad je netko zaključio tko kadrovira po Holdingu i što novo vodstvo gradske organizacije to ne podržava. Tobože su javni natječaji, a onda se na njih nameće ljude bliske nekim članovima istaknutima u središnjici te kadar iz Ine, u kojoj je Novaković godinama radio”, rekao je za 24 Sata anonimni izvor u SDP-u, dodajući kako mu ta navodna nespojivost nije bila problem pri imenovanju u upravu.

Inače, predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac u intervjuu za Express rekao je kako SDP ne želi kadrovirati, a nakon optužbi gradske oporbe da su imenovanja u Holdingu po stranačkoj pripadnosti, zagrebački SDP je oko kadroviranja zaratio sa središnjicom.


Komentari