RADI DOK JOJ JE POLICIJA U UREDU: Zamjenica novog gradonačelnika iskreno progovorila o burnim danima na vlasti

Kao što je bilo i najavljeno, gradonačelnik Tomislav Tomašević, sljedećeg će tjedna Gradskoj skupštini predložiti plan restruktuiranja gradske uprave, pa bi tako od dosadašnjih 27, trebalo ostati 16 ureda.

“To je prvi korak koji vidimo kao dubinski preustroj gradske uprave da bude učinkovitija, djelotvornija, bolje koordinirana i na taj način da pruži bolje usluge građanima”, rekla zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Danijela Dolenec u Dnevniku HRT-a.

Nakon što novi ustroj stupi na snagu, dodaje da će označiti priliku da raspišu javne natječaje, kako bi, kao što su i govorili u kampanji, mogli stvoriti ekipu koja će s njima provesti ono što vide kao program za Zagreb. Najveći dio ureda, kako kaže, ima novo ustrojstvo, a navodi i da će nezadovoljnih svakako biti, no postići će se bolja koordiniranost.

“Ono što smo dosad primijetili je dosta napuhan rukovodeći kadar. Svi znaju za 27 pročelnika, ali pomoćnika pročelnika ima 110. Mislimo da jedna od stvari koje će se postići novim ustrojem je značajno smanjenje rukovodećeg kadra”, objašnjava Dolenec te dodaje da će povezati usluge poput socijalnih i zdravstvenih, a obnova Zagreba će se ojačati i ubrzati.

Dotaknula se i prvog zaduženja na ime Grada Zagreba koje je najavio Tomašević, pa tako navodi da je riječ o kratkoročnom zaduženju koje pomaže da se premosti jaz u likvidnosti te da se, prije svega, podmire obveze prema dobavljačima. Plaće, kako kaže, nisu ugrožene, niti je u planu povećanje cijena za građane.

Na pitanje je li teško raditi s policijom u uredu, odgovara da je njihova poruka da imaju otvorena vrata i da su na to  spremni te kako rade s puno optimizma za promjene.


Komentari