Rada Borić o velikom uspjehu Možemo!: ‘Bit ćemo žestoki kao i u zagrebačkoj Skupštini!’

Veliki uspjeh koalicije “Možemo” je prokomentirala i jedna od liderica platforme, Rada Borić.

“Još je još riječ o izbornim anketama, treba pričekati, no pokazalo se da su nas birači i biračice, unatoč tome što nisu bili najbolji uvjeti za održavanje izbora, “nagradili”. Ponajprije se to odnosi na Zagreb, gdje nominalno dobivamo četiri mandata, kao i HDZ i SDP.”

Najavila je da će svoje aktivnosti iz zagrebačke skupštine “prekopirati” u Sabor.

“Kao što smo bili žestoki u skupštini, tako ćemo biti u Saboru”, naglašava.

Njezina koalicijska partnerica, Katarina Peović, izjavila je da je podijeljenih osjećaja – koliko je sretna zbog uspjeha platforme “Možemo!”, toliko je razoračana uspjehom HDZ-a i desnice.

“Živimo u demokraciji, birači su glasali kako jesu. Naravno da su osjećaji podijeljeni, u kampanji smo imali jako dobar song koji kaže kad bi imali manje podijela desno-lijevo, a više govorili o tome što je održivo, a što neodrživo, onda bi vidjeli da je ljevica ta koja ima programe i projekte. Mi smo stalno skretali u desno i, gle čuda, još uvijek smo na istom mjestu. Doista bi trebali trebali izaći iz kružnog toka jer zabrinjava to što se desnica više bavi prošlošću nego budućnosti. Nisam sigurna kakva budućnost čeka ona društva koja polažu na prošlost a ne budućnost“, zaključila je Borić.

U Saboru ćemo im napraviti dar-mar!”, rekla je Ivana Kekin.

“Mi smo pobjednici. Mi smo konačno stvorili pravu ljevicu u Hrvatskoj i više ljudi neće morati izlaziti na izbore i zaokruživati manje zlo”, dodao je Mile Kekin.

Prve reakcije iz Možemo!: ‘Ovo je spektakularno, no jedna stvar nam ne ide u prilog’


Komentari