PUKLA LJUBAV: Damir Vanđelić neće u utrku za prvog čovjeka Zagreba

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Damir Vanđelić neće biti kandidat HDZ-a za zagrebačkog gradonačelnika ako je suditi po riječima predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na konferenciji za medije nakon sastanka vladajuće koalicije. Rekao je kako će HDZ imati jakog kandidata i da će o tome odluka tek biti donesena, kad je bio upitan o kandidaturi Damira Vanđelića. Kaže da je “gospodin Vanđelić fokusiran na obnovu Zagreba”.

Kako saznaje Jutarnji, Damir Vanđelić, privremeni ravnatelj Fonda za obnovu nakon potresa, sigurno neće biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, a svoju odluku objavit će u srijedu na konferenciji za medije u 9.30 sati.

Pregovori oko mogućnosti da ga HDZ podrži na izborima trajali su duže vrijeme, ali očito su pukli i sada je, potvrđeno je, jasno da nastavlja s poslom u Fondu za obnovu. Osim Vanđelića, do sada se spominjao još samo Mislav Herman, šef gradskog HDZ-a.

Inače, priča se kako je Vanđelić ispao iz igre zbog svojih zahtjeva koje mu HDZ nije mogao pustiti. Iz stranke to negiraju:

“Ništa od navedenog o nekakvim uvjetovanjima gospodina Vanđelića nije istina. Bespredmetno je tvrditi da bi gospodin Vanđelić uopće postavljao bilo kakve uvjete HDZ-u vezane za lokalne izbore. Uloga gospodina Vanđelića je vođenje Fonda za obnovu nakon potresa te o operativnim aktivnostima daje obavijesti članovima Vlade. Sve ostalo su medijske spekulacije. HDZ ide na izbore u Zagrebu s namjerom da pobijedi, kao što je i pobijedio u sve četiri zagrebačke izborne jedinice na parlamentarnim izborima”, službeni je odgovor.

Vanđelić, govore njemu bliski izvori, htio je potpuno novu politiku, da je bitno radi li se novo i bitno bolje sutra ili se nastavlja po starom, a samo su nova lica. Pitao se može li mu zagrebački HDZ to omogućiti kada postoji opasnost da popriličan broj članova potajno podržava Bandića.


Komentari