PUHOVSKI SECIRA KANDIDATE ZA ŠEFA HDZ-A ‘On je favorit, što nije dobro za stranku’

Foto: Pixsell

Bliže se unutarstranački izbori u HDZ-u, a za predsjednika zagrebačke organizacije svoju kandidaturu objavilo je troje članova stranke. Mislav Herman, Pavo Kostopeč i Ivan Kujundžić tri su kandidata za čelnika Hrvatske demokratske zajednice u glavnom gradu Hrvatske.

Aktualni predsjednik Mislav Herman kandidaturu je objavio prošli petak te predstavio svoj tim u kojem su ministrica turizma Nikolina Brnjac, ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, gradski zastupnik HDZ-a Mario Župan i predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić.

Pod sloganom “Promjena dolazi”, Pavo Kostopeč priključio se utrci i na predstavljanju kandidature istaknuo da će se zalagati za jačanje temeljnih organizacija te će stoga poseban angažman posvetiti temeljnim ograncima i njihovim vodstvima.

Svoju kandidaturu za čelnika zagrebačkog HDZ-a pod sloganom “Mi možemo pobijediti” predstavio je prošli tjedan i Ivan Kujundžić i poručio da stranka treba hrabro i odlučno vodstvo koje će jamčiti pobjednički izborni rezultat.

Tko je od spomenutih kandidata favorit, a tko najbolji za HDZ u Zagrebu, upitali smo političkog analitičara Žarka Puhovskog.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

”Potpuno nevažno tko će biti izabran”

“Ti su kandidati toliko slabo poznati i toliko profesionalno i po stranačkom statusu slični, da je u ovom trenutku potpuno nevažno koji će od njih trojice biti izabran”, rekao nam je Puhovski.

Na pitanje tko je favorit u stranci, odgovara:

“Herman vodi zagrebački HDZ, ali ne s puno uspjeha. On je favorit, što nije dobro za stranku. Stranci ide loše. Ako vi ostajete sa istim vodstvom, a ne mijenjate ni program, onda znači da vjerujete da će se ono što se radi loše iznenada prometnuti u nešto dobro. No, ne vidimo nikakve razloge zašto bi se to dogodilo”, objašnjava analitičar.

Komentirao je i ministre u Hermanovom timu.

“To je stara ekipa. HDZ-u ide dobro na nacionalnoj razini, ali ministrima baš ne ide dobro”, tvrdi.

”Kostopeč najdalje od sadašnjeg vodstva”

Na pitanje koji je od kandidata najbolji za zagrebački HDZ, Puhovski smatra da je to onaj koji najavljuje promjenu.

“To bi onda bio vjerojatno Kostopeč zato što je najdalje od sadašnjeg vodstva. Njima treba promjena u Zagrebu”, kaže.

Kratko je prokomentirao i Kujundžića.

“Smatram da on nema nikakve šanse i da je dobro da nema šanse. On nema profil. Herman ima nastavak dosadašnjeg što može nekog privući, Kostopeč može obećavati nešto novo, a Kujundžić nema ni jedno ni drugo”, objašnjava Puhovski.

”Zagrebački HDZ se treba urbanizirati”

Upitali smo ga i s kojim vodstvom organizacija HDZ-a u glavnom gradu ima budućnost.

“Mislim da je to Kostopeč. Zagrebački HDZ bi se trebao urbanizirati jer se sad drže ustaljenih praksi”, zaključuje analitičar.

Prvi krug izbora za predsjednike i potpredsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija stranke održat će se 17. listopada, a ako bude potrebno, drugi krug je 24. listopada.


Komentari