PUHOVSKI O TOMAŠEVIĆU! Možemo! se pokazalo manje iskusno od očekivanja, ne daju dobre znakove’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Politički analitičar Žarko Puhovski komentirao je u srijedu imenovanja u Zagrebačkom Holdingu bez natječaja, odnosno, novi potez Tomislava Tomaševića.

“Bilo je malo previše ljubavi u izbornoj kampanji, baš su ih svi voljeli. To je naprosto počelo kretati u drugu krajnosti. Oni su se pokazali manje iskusnima nego što se moglo očekivati. Oni na elementarne stvari nisu spremni bila. Ono što očekujemo za razliku od starih političara je da to kažu i da se ispričaju. Oni su danas mogli na Skupštini formulirati taj prijedlog i stvar bi kasnila 72 sata”, rekao je.

Smatra i da je zabrinjavajuće što 10 dana ne mogu imenovati osobu koja bi bila v.d. za obrazovanje “Oni su mogli mirno jučer reći tko su potrpredsjednici skupštine. Zasad ne daju dobre znakove. Treba ih upozoravati da se pazi kako se stvari rade. Inače će ozbiljni politički kapital koji su skupili rasturiti u par tjedana”, ističe.

“Jučer su mogli reći tko su kandidati za potpredsjednika Skupštine, mogli su reći tko će biti čovjek za obrazovanje, moraju paziti kad sklapaju sporazum s SDP-om poput točke u kojoj se kaže da će biti održiva količina parkiralište za automobila, što je jedna najobičnija fraza koja ništa ne znači”, rekao je Puhovski.

“Očito tehničke, pristupne stvari nisu kod njih dobro obavljene. Onda tek dolaze prave stvari, stotine milijuna kuna dugova”, naglasio je.

Smatra da će dolaskom Možemo! na vlast u Zagrebu sigurno biti mirnije, što je, kaže, dobro do neke mjere. “Mene zanima hoće li kvaliteta odluka biti na višoj razini. Oni kad tad moraju neka pitanja strategije razvoja grada postaviti”, rekao je te progovorio o budućnosti SDP-a.

Napominje tako kako je SDP doista u katastrofalnom stanju i da nisu imali nekog velikog izbora nego ući u koaliciju. “SDP je doista u katastrofalnom stanju i oni nisu imali nekog velikog izbora. SDP nije mogao ništa birati, oni su mogli biti sretni da ih se prihvati. SDP i dalje marljivo radi na svom prolngiranom samoubojstvu i on će završiti poput Junaka pavlove ulice. U SDP-u će svi biti vodstvo, a neće više biti članstva”, ističe.

SDP ostaje bez članstva, tvrdi.

“Raspuštaju jednu po jednu organizaciju u stranci. To je besmisleno ponašanje i to je ponašanje koje uništava SDP. SDP nema ni u tragovima socijaldemokratsku poziciju”, zaključuje.

Komentari