PROZVAO KOLEGE! Šef zagrebačkog SDP-a otkrio ima li Tomašević i dalje njihovu podršku: ‘Mi nismo licemjeri’

Viktor Gotovac (Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX)

I dalje se nižu reakcije na odluku Visokog upravnog suda u Zagrebu za mjeru roditelj odgojitelj. Tako je predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac poručio da su bili svjesni da ova mjere neće lako proći.

“Prvi put me je oko ovoga konzultirala Sandra Benčić u rujnu prošle godine i ja sam tada rekao da mi se čini da je ograničavanje priljeva korisnika jedini ispravan put prema rješenju problema. I u SDP-u smo više puta raspravljali o tome i složili se da je razmjerno izvjesno da će doći do ovoga, odnosno, da mjera neće lako proći”, izjavio je za Unu TV.

Gotovac je inače profesor radnog prava na zagrebačkom Pravnom fakultetu, a o revidiranju mjere RO konzultirao se s kolegama s Katedre za upravno pravo.

“Želim reći i da mi je žao što je epilog ovakav, jer mjeru pomoći obiteljima s više djece ne smatram supstancijalno dobrom, ali to ne znači da je poželjno vući ishitrene pravne i političke poteze koji vode u konflikt i gubitke na više razina”, smatra Gotovac.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević ne planira odustati od pravne bitke te je naglasio da će i dalje ustrajati u željenom cilju. Šef zagrebačkog SDP-a pak smatra da nije dobra ideja da se to nastavi.

“Mislim da treba sjesti, razgovarati s udrugama i naći neko racionalno rješenje. Sada govorim u svoje ime – zaustavio bih se na ograničavanju priljeva novih korisnika”, kaže Gotovac. Dodaje i da je konačna odluka na gradonačelniku.

Na pitanje je li odluka suda udarac za reputaciju gradske vlasti, Gotovac smatra da jest.

“Bojim se da će to biti slično ovome i da je gubitak spora s radnicima Holdinga izvjestan. Volio bih da nisam i ovaj put u pravu”, poručuje.

Na samom kraju otkrio je u kakvom su odnosu s koalicijskim partnerom Možemo! i razmišljaju li o promjenama uvjeta suradnje:

“Ne, ne razmišljamo o izlasku iz ove suradnje. Mi smo istinski partneri u progresu grada i tako ćemo nastaviti. Nismo licemjeri poput naših partnera u Puli, Varaždinu, Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, gdje nam se stalno podmeću klipovi”.

Komentari