PROZIVKA ANKE MRAK TARITAŠ ‘Oni su kao lisice u kokošinjcu koji samo maste brk i smješkaju se i dali su Bandiću da radi što hoće’

FOTO: Facebook / Anka Mrak Taritaš

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš komentirala je za N1 brojne zastupnike prebjege u klub Milana Bandića.

Mrak Taritaš kaže da Milan Bandić upravlja gradskim proračunom koji je vrlo bogat i upravlja s njim kao da mu je privatna riznica te da je dobio dozvolu HDZ-a da radi nered i što hoće.

Smatra da bi se, zbog brojnih glasina o korupciji, prebjezima trebao baviti USKOK.

“Prema nama u klubu GLAS-a nitko nije išao, mi smo nastali jer nismo htjeli sudjelovati u jednoj takvoj korupciji. Ponuda nije bilo, ali na hodnicima se govori o iznosima koji su zastrašujući… Ovim se treba baviti USKOK jer treba reći jasno i glasno da je dosta. Zaista je riječ o sponzoriranoj korupciji, pitate se što je smisao demokracije i izlaska na izbore, da netko odlazi ne u drugi klub u istoj opoziciji, nego da odlazi preko gospodina Bandića u krilo HDZ-a. Previše je svota u zraku i različitih zapošljavanja, institucije trebaju raditi svoj posao”, rekla je predsjednica GLAS-a, prenosi N1.

Osvrnula se i na ulogu HDZ-a, rekavši da su okrenuli pilu naopako govoreći da zastupnici odlaze jer nisu bili zadovoljni u svojim strankama. “Kao lisice u kokošinjcu koji samo maste brk i smješkaju se i dali su Bandiću da radi što hoće. Ljudi biraju zastupnike na listama zbog programa i ideja. Oni koji su htjeli birati Bandića imali su priliku, oni koji su htjeli birati HDZ, mogli su birati njih”, poručila je.

Smatra da Milan Bandić želi učvrstiti svoju poziciju kako bi dubioze iz gradskog proračuna mogao prebaciti na državni, podsjetila je na priču o roditeljima odgajateljima, besplatne udžbenike i kaže da bi sljedeći mogao biti projekt uniforma u školama.

Bandić se, kaže Mrak Taritaš, želi postaviti kao ozbiljan partner premijeru, ali pitanje je koliko zastupnika može imati dok to ne počne smetati HDZ-u.

Komentirajući činjenicu da su dva prebjega otišla od koalicijskih partnera HSS-a, Mrak Taritaš je rekla da je Krešo Beljak postupio ispravno, te da je problem što zastupnici ne mogu odoljeti sirenama, zovu Milana Bandića, a da se govori o nekoliko milijuna kuna.


Komentari