Provokacije? Hasanbegović otkrio pod kojim uvjetom će se pridružiti oporbenim zastupnicima

FOTO: N1

Neovisni za Hrvatsku pridružit će se oporbenim zastupnicima u zagrebačkoj Gradskoj skupštini pri glasanju protiv proračuna za 2019. godinu koji će predložiti Milan Bandić, ako ih bude 21 koliko je potrebno, s pet glasova Neovisnih da se “sruši” proračun time prokrči put ka prijevremenim izborima.

“Oporba zapravo ne postoji. Sandra Švaljek, koja je bila perjanica antibandićevog upravljanja gradom, pobjegla je u HNB i njeni zastupnici ostali su bez ikakve podrške. S druge strane, SDP se bori protiv Bandića, a onda dva njihova zastupnika pređu u Bandićev skupštinski klub. Prave oporbe zapravo ima jako malo, koliko god se oni trudili pokazati da su jedinstveni. Stoga, kao uistinu žele izbore, neka pokažu 21 ruku i mi ćemo im se pridružiti u neizglasavanju proračuna” rekao je Hasanbegović za Jutarnji.

Oporbeni Tomislav Tomašević, Anka Mrak Taritaš, Darinko Kosor i SDP danas izbjegavaju prihvatiti ovu ponudu i tvrde kako “Hasanbegović glumi oporbu, a Ana Lederer je i dalje Bandićeva pročelnica, piše Jutarnji.

“To je kao da uskratite potporu Vladi, a i dalje imate ministre. Hasanbegoviću bismo vjerovali tek kada bi Lederer podnijela ostavku. Naš je cilj rušenje Bandića, a ne samo skupštine”, pravdaju se, piše Dnevno.hr.

Komentari