Stojak zatražio Bandića detaljno izvješće o sigurnosti škola i vrtića nakon potresa

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

“Nakon posljednjeg razornog potresa koji je 29. prosinca pogodio područje Banovine, te niza drugih, slabijih koji su uslijedili, suočeni smo sa činjenicom da su i na području Zagreba mnogobrojna nova oštećenja na kućama, zgradama, stanovima, poslovnim objektima kao i objektima društvene i javne namjene”, poručio je zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Tomislav Stojak.

Osvrćući se na situaciju opadanja ploče s novije zgrade na Vrbanima u kojoj se nalaze i vrtić i škola, Stojak ističe da su ga kontaktirali mnogi zabrinuti sugrađani koji nemaju dovoljno jasnih i kvalitetnih informacija od strane čelnih ljudi ustanova koje pohađaju njihova djeca, prvenstveno vrtića i škola.

“Stoga sam danas zatražio od gradonačelnika i gradskih službi da me žurno izvijeste o stanju i sigurnosti dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova u Zagrebu, kao i sportskih objekata, posebice o tome da li su na objektima nakon potresa uočena nova oštećenja, da li su svi objekti pregledani ili će biti pregledani od strane ovlaštenih službenih osoba i statičara i da li su službeno označeni kao sigurni za boravak učenika i sportaša. Procjena sigurnosti objekata ne može i ne smije ovisiti o „odokativnoj“ procjeni ravnatelja škola ili nekih drugih zaposlenika škola ili vrtića, već isključivo ovlaštenih stručnih osoba”, zaključuje.

 

 


Komentari