PRLJAVO, SMRDLJIVO, BEZ NAMJEŠTAJA: Bandić je tvrtki muža svoje pročelnice davao gotovo 1000 kuna dnevno za čuvanje ovoga!

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Bez namještaja ili stolova, s podovima prekrivenih kartonima i žutim zidovima te gotovo crnim sanitarijama, jedan stan od 30 kvadrata u Novom Zagrebu, sudeći prema naljepnici na vratima, danonoćno štiti tvrtka Bilić-Erić, na čijem čelu sjedi suprug Bandićeve pročelnice Mirke Jozić.

Naime, reporter Jutarnjeg lista, ušao je u jedan od 70 stanova za čiju je sigurnost grad izdvajao 25 milijuna kuna godišnje, a za konkretno ovaj stančić u Zagrebu, zaštitarska je tvrtka naplaćivala 924 kune na dan, odnosno oko 332.000 kuna godišnje. Sada taj cjelokupni posao navodno istražuje PNUSKOK.

Dalje, zaštitari navedene zaštitarske tvrtke, kako tvrde susjedi, znaju tu i tamo posjetiti nekretninu. Nerijetko i uđu unutra, a potom je zapečate crvenim pečatom prilikom izlaska. Tamo je inače, živio jedan stanar koji je preminuo početkom godine, a sada je iza njega ostao prazan prostor u kojeg povremeno kroče zaštitari Bilić-Erić. O samom slučaju, za Jutarnji list oglasili su se i oni koji dakako sve opovrgavaju.

Navode kako su Okvirni sporazum potpisali s još tri društva za usluge privatne zaštite gradskih prostora pa dodaju kako su sve usluge izvršili sukladno Ugovoru, Nalogu Naručitelja i sukladno pozitivnim zakonskim propisima. “Napominjemo da je predmet Ugovora cjelokupna imovina Grada Zagreba, a ne samo nekoliko praznih stanova i poslovnih prostora na što je maliciozno stavljen naglasak. Nadalje, napominjemo kako društvu Bilić-Erić nije isplaćeno 26,5 milijuna kuna kako se pogrešno tvrdi, nego 17.566.164,00 kuna i to za čuvanje svih objekata u Gradu, a ne za čuvanje nekakvih napuštenih stanova kako je g. Tomašević zlonamjerno i senzacionalistički to predstavio na tiskovnoj konferenciji”, zaključili su.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otkrio je novi “kostur iz ormara”, rekavši kako su iz proračuna izdvajane goleme svote novca za čuvanje gradske imovine, dok ej Jozić sve to nazvala gradonačelnikovim spinom kako bi se pažnja javnosti svrgnula s problematikom Pripuza.

Komentari