PRISJELA JOJ POLITIKA? Pavičić Vukičević pronašla novi posao, ovakav angažman nitko nije očekivao

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jelena Pavičić Vukičević, dosadašnja obnašateljica dužnosti gradonačelnice, nakon poraza na izborima pronašla je novi posao. Nakon angažmana u politici, Bandićeva nasljednica seli se na Kineziološki fakultet gdje bi uskoro mogla postati nositeljica kolegija.

Već u srijedu ima zakazano nastupno predavanje za izbor u znanstveno-nastavno zvanje docenta, doznaje srednja.hr.

“Dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević, pristupnica u postupku izbora u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docent u znanstvenom području društvenih znanosti, znanstveno polje pedagogija, za predmete Pedagogija i Didaktika na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, održat će nastupno predavanje s temom Sustav vrijednosti učitelja i vrijednosno neutralna škola u srijedu 2. lipnja 2021. g. s početkom u 16:00 sati”, objavio je Kineziološki fakultet.

Nakon što postane docentica, doktorica Pavičić Vukičević moći će biti i samostalna nositeljica kolegija. Još nije poznato radi li se samo o naslovnom zvanju (bez radnog mjesta) ili će uz titulu docentice dobiti i posao.


Inače, 2018. godine Pavičić Vukičević doktorirala je pedagogiju.

Mentor doktorske disertacije tadašnjoj zamjenici gradonačelnika bio je profesor Vlatko Previšić, mnogima poznat kao dekan Filozofskog fakulteta, koji je kasnije, na prijedlog rektora Damira Borasa, postao i profesor emeritus zagrebačkog sveučilišta, javlja Srednja.

U svom životopisu, na kraju doktorata, Pavičić Vukičević opisala je i svoj karijerni put, duboko povezan s političkom pozadinom.

“Profesionalno radno iskustvo isprva stječe na funkciji tajnice Gradske organizacije SDP-a Zagreba (2000. – 2003.), a u studenom 2003. godine izabrana je za zastupnicu u Saboru RH (2004. – 2007.) te je bila članica saborskog Odbora za znanost, obrazovanje i kulturu. Od 2008. do 2009. obnaša dužnost pročelnice Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport u Gradu Zagrebu, od 2009. do 2013. dužnost zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba, od 2013. do 2017. dužnost potpredsjednice Gradske skupštine Grada Zagreba, a od lipnja 2017. ponovno je izabrana na dužnost zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba”, piše u njezinu životopisu.

Podsjetimo i kako je Sveučilište u Zagrebu pokrenulo postupak dodjele počasnog doktorata njezinu prethodniku i suradniku, Milanu Bandiću, no imenovano povjerenstvo nikada nije donijelo zaključak o tome zaslužuje li Bandić takvo priznanje ili ne.

Komentari