’Pripuz koristi oružja koja ima’: Nekadašnji skupštinar objasnio što stoji iza ovrha, ali i zašto je gradu to ’beznačajno’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Gospodarstvenik i nekadašnji zastupnik u Gradskoj skupštini, Vladimir Ferdelji gostovao je u Newsroomu gdje je govorio o Zagrebačkom holdingu, ali i ovrhama koje prijete gradu.  Obje su, podsjetimo, došle iz tvrtki koje su u konzorciju s Petrom Pripuzom ili su dio njegove C.I.O.S. grupe. Ferdelji smatra kako Pripuz koristi oružja koja ima.

“Postoje dugovi koji su nastali prije ove vlasti koji još nisu plaćeni. Zagreb će to platiti. Međutim, očito je da su se odnosi između Pripuza i Zagreba dovoljno poremetili da se potežu tzv. teška oružja. Pripuz sada radi ono što je logično, ide u prisilne naplate jer vjeruje da će izgubiti poslove. Da misli da će ih dobiti, to ne bi radio. Te ovrhe su više za javnost, one nisu niti velike niti išta strašno”, rekao je pa se osvrnuo na to da Zagreb ima godišnje prihode i do 9 milijardi godišnje.

“Bez nedjelja, ima 300 dana recimo, to znači da svaki dan 30 milijuna kuna, što je više od svih ovrha, stigne u Grad Zagreb. Dakle Zagreb to može isplatiti u jednom danu, ali se radi o prioritetu plaćanja. Vjerujem da vlast nije stavila Pripuza u prvi plan za plaćanje i tako se dogodi to da se to raspuše, razviče, ali to je sve malo važno za giganta kao što je Zagreb”, tvrdi.

Glasna oporba

Što se tiče prozivkama oporbenjaka iz HDZ-a, Ferdelji navodi kako je danas glasna oporba, do jučer omogućila da se Zagreb dovede u takvo stanje. Zaključuje i kako bi bilo najbolje da se grad i država udruže, a ne da svatko juri na svoju stranu. “Tu mora doći do suradnje ako želimo riješiti probleme koji su se nadvili nad gradom. Ono što mi zaboravljamo je da je do ovog stanja dovelo 20 godina upravljanja gospodina Bandića kojem je štangu držao HDZ”, govori.

Komentari