‘PRIPOVEDA KAK PRAVI PURGER’ Beljak prozvao Filipovića zbog ćirilice: ‘Dečko je čist fajn fakin’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Filipović, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, u nedjelju je prokomentirao da nikada nije slušao Đorđa Balaševića, a jedina pjesma koju za je “Nikad kao Bane”.

Upitan je i kako komentira natpis “bećarac” koji su ožalošćeni obožavatelji u petak napisali ispred Name u Ilici i okružili svijećama.

“Nisam vidio transparent. Međutim, u Hrvatskoj treba koristiti službeno pismo. Osobno ne znam ćirilicu, natpis u Ilici ne bih mogao ni pročtiati”, rekao je danas Filipović za N1.

No, uskoro je na izjavu reagirao gradonačelnik Grada Samobora i predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

“Ja ne razmem zakaj ga tak napadaju? Ćirilicu je učil samo u prva 2 razreda osnovne škole u Sarajevu, pa je siromak moral skup s familijom pobeći od rata. Pa kaj ni onda da se razme da ju je zaboravil. Tu ćirilicu mislim.

Isto tak je zaboravil i sarajevski naglasak, kad je prešel prvo k Dalmatincima, a posle k nam blizu, v Zagreb. Kaj ne čujete da se spomina i pripoveda kak pravi purger, kad to prav zaprav i je.

A i kak da posluša tog nekakvog Balaševića, kad ga nigdar ne pušćaju na Extra FM, Radio Mariji, Radio Miru ili na Hrvatskom katoličkom radiju.

Kad si malo bolje razmislim, meni je taj dečko čist fajn fakin”, napisao je Beljak na Facebooku.


Komentari