‘Preznojavaš li se? Raspitaj se kakvi su čučavci u Remetincu’ Dario Juričan opleo po šefici ZET-a

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Redatelj i aktivist Dario Juričan na svome je Facebooku napisao novo “ljubavno pismo”. Ovog puta uputio ga je Ljubi Romčević Žgeli, predsjednici Uprave ZET-a.

Prenosimo ga u cijelosti.

“Draga moja Ljubo, evo da odmah počnem umeko:

Gdje ti sebe vidiš za godinu dana?

Jelena Pavičić Vukičević se, primjerice, sprema u sortirnicu Knjižnica grada Zagreba, Ivica Rovis nabrijava se – kao pravnik i nešto blizu moralne nule – preuzeti brigu o Komisiji za lustraciju zločinaca i devastatora Grada Zagreba, dok je, recimo, Slavku Kojiću svejedno, dokle god njegova nova supruga prtlja oko uprave Holdinga.

Treba tebi vremena, mudra si ti lija, pa dozvoli da ti ja pomognem s odgovorom.
Ja te Ljubo vidim kao mentoricu u radionicama za nove radnike Holdinga! Tamo ćeš ti, kao iskusnjara iz doba Rezača etiketa, na vlastitom primjeru pokazati kako uspijevaju samo crvi i savitljive kičme: pričaš ćeš novajlijama kako si se godinama održala u ZET-u i kako si zapošljavala brata negdašnje saborske zastupnice Marije Puh, te kako si zaposlila Dragicu Lupić, sestru Rezačeve pročelnice Mirke Jozić, koja je danas u ZET-u direktorica sektora. Ili kako si zaposlila Svetimira Marić, brata nekadašnjeg ministra Gorana Marića, kao pomoćnik direktora.

Očekujem od tebe, moja Ljubo, da im citiraš rješenje Povjerenstva za sukob interesa u slučaju Rezača etiketa i zapošljavanja Svetomira Marića: „Dužnosnik Milan Bandić je u obnašanju dužnosti gradonačelnika Grada Zagreba postupio neodgovorno i nesavjesno te je propustio očuvati vlastitu vjerodostojnost te povjerenje građana da ne koristi javnu dužnost za utjecaj na odlučivanje Uprave navedenog trgovačkog društva prilikom zapošljavanja radnika.“

Očekujem da im nakon toga kažeš kako si, zajedno s Rezačem, obrisala dupe s tim papirom i nastavila raditi po starom.

Zato jer si ti, moja Ljubo, s razumijevanjem pročitala puni naziv ZET-a – „d.o.o. za trgovinu, usluge i javni prijevoz.“ Prvo trgovina, pa usluge pa onda na kraju može i javni prijevoz. Poštuješ ti taj red, nisi ti s bilo kime kolo plesala svih ovih godina.
Nego pita li se tebe u tom ZET-u uopće išta moja Ljubo? Ali ono, zbilja?

Veseli me što si naporno radila i stigla napisati i magisterij „Holding kao oblik interorganizacijskog povezivanja“. Interorganizacijsko povezivanje je nešto što i sam Rezač etiketa svojom mišlju, riječi i djelom propovijeda, samo ti još fale poglavlja Moralni razvoj pojedinca i Vrijednosni fenomeni u društvu kao u doktorskom radu Jelene Pavičić Vukičević pa da sve u tebe bude baš kako treba.

Ali ono što me najviše veseli moja Ljubo je kako si nedavno odradila Javni poziv za prikupljanje ponuda za zakup vanjskih površina vozila za ukupno 50 tramvaja i 100 autobusa.

Prvo si medijima odbila dati info o visini ponuda, pa kad te krenulo roštiljat, onda si objavila priopćenje „povodom interesa pojedinih medija te tendencioznih insinuacija“, s podatkom da je pobijedila Info Media Group d.o.o iz Banje Luke s ponudom od četiri milijuna kuna godišnje.

Realna vrijednost posla je, kažu insajderi, oko dva milijuna kuna, a ovi pajde od Rezača ponudili duplo…

Koliko ćeš samo morati aneksa ispisati da pokriješ tu rupu u razlici, jel se već sada preznojavaš, Ljubo Romčević Žgela? Slobodno se, prije potpisivanja aneksa, raspitaj kod svog kolege iz ZET-a, Uskokove mušterije, Ivana Tolića, kakvi su čučavci u Remetincu moja Ljubo.

Nije tebi lako: 3800 zaposlenih, milijardu kuna prihoda – nije to mala zajebancija Ljubo, a dolazi 16. svibanj 2021. i lokalni izbori. Izbotoksirani, zomboidni Rezač etiketa pljesniva je roba, ne možeš je više ni prepakirat ni stavit nove naljepnice koliko se usmrdila i utoksičila…

Ali ja mislim na tebe moja Ljubo, ti ćeš iduće godine kao ptičica cvrkutat novoj generaciji friških Holdingovaca o interorganizacijskom povezivanju, zapošljavanjima po ZET-u, natječajima kojima se farbalo i kako si za jednu od najskupljih žičara u Europi uzela kredit za ZET.

Da smo živi i zdravi moja Ljubo!
Dario Juričan, gradonačelnik svemira”


Komentari