Predsjednik SDSS-a o Bandiću: ‘On je jedan od onih koji imaju najduži staž, ne bi me čudilo da želi biti predsjednik’

Facebook/Milorad Pupovac

Predsjednik SDSS-a, Milorad Pupovac gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je govorio o Milanu Bandiću i položaju svoje stranke u vladajućoj koaliciji te hrvatsko-srpskim odnosima.

Rekao je kako su stalni i česti prelasci zastupnika iz jedne stranke u drugu neobična pojava te da izazivaju zabrinutost: “To nije dobro za percepciju javnosti i povjerenje građana u Sabor, u političke stranke, u narodno predstavništvo. Mislim da bismo svi trebali imati izraženiju svijest da to narušava naš ukupni kredibilitet”

Naglasio je kako smatra da trenutno vladajuća koalicija nema potrebe za stalnim povećanjem svog broja, te da “novopridošlice” članovi SDSS-a gledaju kao kolege, ali ne i kao partnere. “To da je cijeli Sabor i da su sve političke stranke koje su u Saboru na ovaj ili onaj način pogođene time i da se narušava njihov kredibilitet, a to znači i svakog od nas, to je istina” pojasnio je.

Želi li Milan Bandić postati “gradonačelnik Hrvatske” pa to radi na ovaj način, mogućnost je koju je Pupovac okarakterizirao vjerojatnom. “Ne bi me iznenadilo da on ima ambicije veće od ovih. On je jedan od ljudi u Hrvatskoj koji ima najduži staž, koji ima najizraženiji politički refleks i koji ima najsnažniji politički nagon, prema tome ne bi me to začudilo”, rekao je Pupovac na mogućnost da Milan Bandić pretendira na mjesto predsjednika države.

Odnos Hrvata i Srba kompleksno je pitanje, no na pitanje tko je učinio više da poboljšanje tih odnosa, predsjednik Ivo Josipović ili predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović , nije dao direktan odgovor. “Predsjednik Josipović je otvorio stranicu u hrvatsko-srpskim odnosima u prvom dijelu svog mandata snažno, hrabro, možda i prehrabo. Onda smo nakon promjena vlasti u Srbiji stali. Sad smo vise manje pod ručnom i sretni smo ako nema prepucavanja”, zaključio je Pupovac.

Na pitanje o svom odnosu s predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, Milorad Pupovac rekao je kako on nije Vučićeva kućna pudlica te da će “klub zastupnika SDSS-a postupati onako kako im nalaže njihova politička orijentacija te će i dalje voditi svoju politiku.”

Rekao je i kako smatra da su prosvjedi u Vukovaru izmanipulirani od strane regionalnih i lokalnih vlasti, uz nacionalnu podršku. “Mi razumijemo i poštujemo ljude koje vode emocije, žrtve, no isto tako prepoznajemo ljude koji te emocije manipuliraju”, zaključio je.

Jedna od aktualnosti danas svakako je i afera s avionima pa je tako rekao da su oko dogovora kupnje svi u Vladi trebali biti upoznati s time, no čini se da im informacije nisu prenijete.  “To je neugodno iskustvo koje se nije smjelo dogoditi”, rekao je završno Pupovac u Dnevniku Nove TV.


Komentari