Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak: „HNS-ov smjer je ni lijevo ni desno, nego samo naprijed“

Foto: PR

Predsjednik Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati Ivan Vrdoljak nastavio je obilazak Hrvatske jučerašnjim radnim sastankom u Zagrebu sa stranačkim kolegama u I. izbornoj jedinci, koja obuhvaća Grad Zagreb i dio Zagrebačke županije.

Na sastanku, na kojem su sudjelovali i voditelj Izbornog stožera I. izborne jedinice Tomislav Stojak te potpredsjednik GO HNS-a Željko Uhlir, predsjednik HNS-a Vrdoljak naglasio je kako svi procesi za koje je HNS preuzeo odgovornost u Vladi RH nailaze na odobravanje kako građana, tako i struke. Posebno se osvrnuo i na važnost suradnje i konstruktivnosti u politici jer kako kaže, građanima je dosta svađa i političkih prepucavanja, već žele znati kako politika njihov život može učiniti boljim.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak jučer je naglasio i da se upravo zahvaljujući HNS-u, Ministarstvo znanosti i obrazovanja po prvi put svrstalo u proračunske dobitnike te će se u idućoj godini za bolje obrazovanje uložiti više od 500 milijuna kuna, budući da već od 2019. reforma obrazovanja ulazi frontalno u sve hrvatske škole. Proračun će biti veći i za Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja koje nastavlja građanima financijski pomagati pri kupnji prve nekretnine, ali već sada se najavljuje i veliki projekt energetske obnove obiteljskih kuća koje će građanima značajno smanjiti račune za režije.

„To je smjer HNS-a. Mi smo liberali i stranka centra kojoj nije bitno ni lijevo ni desno, nego samo ići naprijed. Kao odgovoran partner osigurali smo stabilnost zemlje ulaskom u Vladu, a sada radimo upravo ono za što su nas građani i odabrali – bez svađa i cirkusa pokušavamo rješavati probleme nezaposlenosti, osigurati mladim obiteljima lakši dolazak do krova nad glavom kroz programe subvencioniranih kredita za mlade i ono, možda i najbitnije – osigurati bolju budućnost za našu djecu kroz reformu obrazovanja koja je napokon ušla u učionice. Izazova će biti, onih koji ne žele promjene će biti, ali to nas neće obeshrabriti jer nažalost, alternativa u MOST-u ili Živom zidu Hrvatskoj može donijeti samo kaos, ne i dobru budućnost“, rekao je Vrdoljak.

Voditelj Izbornog stožera I. izborne jedinice Tomislav Stojak rekao je kako se HNS uvijek zalagao za pristojnu politiku kakvu zaslužuje Zagreb, ali i cijela Hrvatska.

„Zagrebački HNS svojim aktivnostima pokazuje da politika može biti i pristojna i argumentirana, a istodobno vrlo odlučna. Želimo pokazati građanima da naš Zagreb može i mora bolje, da zaslužuje kvalitetnije upravljanje svim svojim resursima nego je to posljednjih godina. Kroz naš program i s kvalitetnim ljudima prezentirat ćemo sugrađanima Zagreb koji brine o njima i njihovim potrebama“, rekao je Stojak.

Potpredsjednik GO HNS-a Grada Zagreba Željko Uhlir naglasio je da su HNS-u u fokusu građani i projekti koji omogućavaju što kvalitetniji i bolji život.

„HNS se svaki puta kada sudjeluje u vlasti dokazuje s projektima koji unaprjeđuju naše društvo. Glavna odlika HNS-a jesu kvalitetne osobe koje dokazano rješavaju probleme građana i donose promjene za opće dobro, neovisno da li se radi o lokalnoj ili državnoj razini. Naši gradonačelnici, načelnici općina, kao i župan u Međimurskoj županiji nositelji su napretka i osiguranja sredstava za projekte iz EU fondova. Na državnoj razini HNS je uvijek konstruktivno doprinosio građansko-liberalnom razvitku društva uz poštivanje ljudskih prava i sloboda te realizirao značajne projekte od izgradnje autocesta, POS-a i svih oblika osiguranja stanova za mlade, energetske obnove zgrada iz EU fondova, pa do kurikularne reforme i promjene školstva za bolje sutra“, zaključio je Uhlir.

Komentari