Predsjednica ured preselila u Slavonski Brod, ali spava u Zagrebu

U utorak 9. listopada predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je svoj privremeni Ured u Slavonskom Brodu. Tog se dana u večernjim satima, s druge strane Save u Bosanskom Brodu, dogodila strašna eksplozija u tamošnjoj rafineriji. Građani su se zapitali gdje je u tom trenutku bila hrvatska predsjednica.

Kako piše tportal, iako je ona u Slavonskom Brodu otvorila privremeni ured, ipak nije prespavala tamo već u svom domu u Zagrebu.

Iz Ureda predsjednice pojasnili su da je to uobičajena praksa kada se Ured izmješta u gradove relativno blizu Zagrebu ili prometno dobro povezane s glavnim gradom, a Slavonski Brod je dvjestotinjak kilometara udaljen od Zagreba i autocestom do tamo treba oko sat i pol vožnje automobilom. Da bi put do Zagreba bio još kraći, odgovorili su tportalu iz Ureda predsjednice, ona je svoj jučerašnji program završila u Okučanima, koji su još bliži Zagrebu za sedamdesetak kilometara čime je, kažu, skraćen put za dodatnih pola sata.

Iz Ureda predsjednice pojašnjavaju da je razlog tomu ušteda jer je, kažu, jeftinije prevoziti predsjednicu nego tražiti smještaj za nju i njezinu pratnju u gradovima u koje izmještaju Ured. Tako je bilo i kada je Ured bio izmješten u Krapinu ili Karlovac.


Komentari