Predsjednica i dalje najpopularniji političar u Hrvatskoj: Velika potpora iskazana je i gradonačelniku Bandiću

Facebook/Kolinda Grabar-Kitarović

Dnevnik Nove TV u drugom dijelu redovitog mjesečnog istraživanja Crobarometar otkriva tko su u siječnju najpopularniji političari te kako s podrškom građana stoji Predsjednica kojoj krajem godine istječe mandat pa će, ako se odluči za kandidaturu, na biralištima morati tražiti potporu za novih pet godina na Pantovčaku, prenosi 24.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izbornu godinu počinje s potporom 51 posto građana, a njih 42 posto ne podupire njezin rad. Ne zna njih 7 posto. U svom radu ima potporu birača HDZ-a, s 88 posto, potom birača Mosta sa 73 posto, 35 posto birača Živog zida i 28 posto birača SDP-a.

Ovo su dobri i loši pokazatelji u izbornoj godini. Već treći mjesec Predsjednica je zacementirana, ali ako se pogleda mandat njezina prethodnika, u istom razdoblju mandata Ivo Josipović mogao je računati na 66 posto građana koji su podupirali njegov rad, a 25 posto bilo je onih koji ga nisu podupirali.

Najpopularniji političar u Hrvatskoj je i dalje Kolinda Grabar-Kitarović, o njoj 63 posto ispitanika ima pozitivan dojam, a njih 32 posto negativan. I opet usporedbe radi, njezin prethodnik Ivo Josipović mogao je u istom razdoblju svog mandata računati na 75 posto ispitanika koji su o njemu imali pozitivan dojam. Ivan Vilibor Sinčić drugi je na listi popularnih političara, o njemu pozitivan dojam ima 45 posto ispitanika, a 42 posto negativan dojam.

Milan Bandić treći je na listi popularnosti, o njemu pozitivan dojam ima 45 posto ispitanika, a negativan njih 46 posto. Božo Petrov može računati na potporu 39 posto građana koji o njemu imaju pozitivan dojam, a 45 posto ima negativan dojam. Andrej Plenković može računati na samo 35 posto ispitanika koji o njemu imaju pozitivan dojam, dok njih 56 posto ima negativan dojam. O Davoru Bernardiću negativan dojam ima 60 posto ispitanika, a tek 24 posto ima pozitivan dojam.


Komentari