Predovan o Grbinu: ‘Političari poput njega imaju kokošju pamet kada majke odgojiteljice uspoređuju s rodama’

Foto: Pixsell

Uoči sjednice Gradske skupštine, Kluba gradskih zastupnika Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti održala je konferenciju za medije.

“Ne slažemo se kako je Tomašević ‘desetkovao’ mjeru roditelj odgajatelj i učinio ono što je glasačima rekao da neće učiniti – išao je na revidiranje mjere i to je uspio ostvariti rukama gradskih zastupnika Možemo i bespogovornim, nekritičkim glasovima SDP-a – žetončićima”, rekao je predsjednik kluba Nenad Predovan.

Predovan osudio “prijezir s vrha SDP-a”

Poručio je i da su povrijeđena prava korisnika mjere kao i da je SDP pogazio ono što je temeljna doktrina socijaldemokracije, a to je da stanu na stranu slabijega i onoga kome se čini nepravda. Predovan kaže da se SDP s dolaskom Viktora Gotovca uključio u raspravu ali slabašno. Također je osudio “nevjerojatan prijezir vrha SDP-a” prema korisnicima mjere jer je predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao da bi “Bandić imao više demografskog i pronatalitetnog uspjeha da je ulagao u gnijezda za rode umjesto u tu mjeru”.

“Političari poput Grbina imaju kokošju pamet kada majke odgojiteljice uspoređuju s rodama. Nadamo se da zagrebački SDP ipak nema toliko bahat i uvredljiv stav prema korisnicima mjere”, istaknuo je Predovan.

BM 365 neće sabotirati Tomaševićeve prijedloge

Kaže i da njihov Klub neće imati praksu iz prijašnjih saziva Skupštine kada je opozicija glasala protiv svih prijedloga bivšeg gradonačelnika, već će glasati za mnoge stvari koje predlaže gradonačelnik

“Ako su ono što bismo i sami napravili ili ako vidimo da stvari idu onako kako trebaju ići”, objasnio je Predovan.

Najmlađa zastupnica u Skupštini Lucija Topolovec izrazila je razočaranje odnosom Tomaševića prema mjerama koje služe za pomoć mladima. Upozorava da na dnevnom redu opet nisu konkretne točke posvećene mladima. Topolovec kaže da se već nekoliko mjeseci ne može oformiti povjerenstvo za vršnjačko nasilje, a udrugama se ne objašnjava transparentno zašto nisu dobile sredstva.


Komentari