PREDALA GRAD! Jelena Pavičić Vukičević poručila: ‘U Upravi ne radi nitko tko nije prošao javni natječaj’

Foto: Pixsell

Na čelo metropole u petak je i službeno sjeo Tomislav Tomašević, a vlast mu je predala Jelena Pavičić Vukičević. Bivša vršiteljica dužnosti gradonačelnice sad je opisala kako je to proteklo.

“Bio je to doista kolegijalan razgovor, kakav i treba biti, prošli smo vitalne teme za kvalitetu života u Gradu Zagrebu, s posebnim naglaskom na financije”, rekla je Pavičić Vukičević.

“U trenucima kampanje, kad se pokušava predstaviti biračima, kažemo koju riječ previše, ali nakon izbora očekuje se otvoreni i konkretan razgovor i servisiranje svih informacija koje u ovom trenutku mogu dati gradonačelniku. Sve službe nastavljaju sa sastancima i gradonačelnik će dobiti sav uvid u gradske poslove”, dodala je.

Upitana za savjete koje je dala Tomaševiću, Pavičić Vukičević je rekla da svim novoizabranim čelnicima želi puno uspjeha i sreće i da je to poželjela i Tomaševiću te da ga je pozvala na puno strpljenja i da se pripremi na puno rada za Zagreb.

“U kampanji se mnogo toga zna reći što ne stoji, iskoristit ću priliku da kažem da u Gradskoj upravi Grada Zagreba ne radi nitko tko nije prošao postupak javnog natječaja, da je to postupak koji traje šest mjeseci, u kojem se provjeravaju i diplome i drugi dokumenti i da je to postupak koji će morati poštovati i novi gradonačelnik”, rekla je Pavičić Vukičević.

Ipak, nije davala preporuke o tome koga od pročelnika treba zadržati. “Možemo očekivati da ćemo u novom periodu imati raspis pa izbor novih pročelnika. To dolazi u okviru njegovih kompetencija pa nema smisla bilo koga izdvajati. Gradonačelnik će razgovarati sa svim pročelnicima, s upravom Holdinga i voditeljima drugih trgovačkih društava, uvjerena sam da će predložiti onu organizaciju koju smatraju da je najbolja”, rekla je Pavičić Vukičević.

Primopredaja vlasti između novoizabranog gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića i obnašateljice dužnosti gradonačelnice Jelene Pavičić Vukičević počela je malo iza osam sati u zagrebačkoj Gradskoj upravi gdje su zaposlenici Tomaševića dočekali spontanim pljeskom.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ocijenio je u petak, nakon primopredaje izvršne vlasti, da stanje gradskih financija nije dobro te poručio da postoje rješenja o kojima će se voditi detaljni razgovori.


Komentari