POZNATI SDP-ovac KANDIDIRAO SE ZA PREDSJEDNIKA ZAGREBAČKOG OGRANKA: ’Sve sam prošao’

Matej Mišić, bivši SDP-ov potpredsjednik Gradske skupštine najavio je kandidaturu za predsjednika zagrebačkog SDP-a i poručio kako vjeruje da zbog iskustva upravo on može biti nositelj promjena u stranci.

“Imam političko iskustvo u gradskoj politici, dobro poznajem Grad Zagreb i gradske probleme, a istovremeno imam dovoljno energije i volje za nužne unutarstranačke promjene u gradskoj organizaciji”, izjavio je 33-godišnji magistar prava Matej Mišić Hini, najavljujući svoju kandidaturu. Ključno je, tvrdi, ponovno pridobiti povjerenje građana stranci.

Dugogodišnja predanost politici

Rekao je kako 15 godina sudjeluje u radu gradske organizacije i prošao je sve razine – od predsjednika ogranka i problematike kvarta, predsjednika Foruma mladih SDP-a Zagreb, pa do potpredsjednika Gradske skupštine.

“Zbog tog iskustva vjerujem da mogu biti nositelj promjena u SDP-u kako bismo vratili izgubljeno povjerenje građana”, kazao je.

“Jačanjem uloga stranačkih tijela i uključenjem u odlučivanje šireg članstva putem unutarstranačkih izjašnjavanja članova o ključnim političkim pitanjima u Zagrebu, SDP će se pod mojim vodstvom potpuno otvoriti prema građanima i biti glas građana te tako utjecati na pozitivne promjene u Zagrebu”, poručuje.

Problemi Grada

Potvrdio je i kako je bivša gradska uprava na čelu s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem “svojim neodgovornim upravljanjem gradom ostavila brojne probleme”.

Osim gorućeg problema Zakona o obnovi od potresa, posebno ističe gospodarenje otpadom, žičaru koja nakon cijene od 100 milijuna eura i dalje nije u funkciji, maksimirski stadion koji nakon 800 milijuna kuna ulaganja izaziva zgražanje građana i turista.

Izbori za predsjednika zagrebačkog SDP-a održat će se 27. studenog. Uz Mateja Mišića, dosad su kandidaturu najavili i Aleksandar Gavrilović, Viktor Gotovac, Danica Juričić-Spasović i Darko Liović.


Komentari