Poznata dama ide u borbu za čelo zagrebačkog SDP-a: Nekoć davno blisko je surađivala s predsjednikom Milanovićem

Foto: Boris Scitar/PIXSELL

Da se planira kandidirati za predsjednicu zagrebačkog SDP-a, Danica Juričić Spasović, bivša SDP-ova glasnogovornica i bivša šefica Ureda predsjednika Ive Josipovića, objavila je na svom Facebook profilu.

Navodi kako time izlazi iz svoje zone komfora pa dodaje: “Kad se do kraja ulazi u politički krug i u izborni ring, to je trenutak da se zaista izložimo za bolji svijet. Takvih ljudi u SDP-u ima. To je SDP u kojem ostajem”.

Inače, Juričić Spasović rodom je iz Dubrovnika, a u Zagreb je došla tijekom studija novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Dvadeset je godina izvještavala iz Hrvatskog sabora i Vlade, a objavljivala je u Danasu, Slobodnoj Dalmaciji, Nedjeljnoj Dalmaciji, Vijencu, HINA-i, Poslovnom dnevniku, Business.hr-u. Bila je dopisnica njemačkih redakcija Westdeutscher Rundfunk (WDR) i Deutsche Welle (DW), a izlaskom iz novinarstva te fokusiranjem na odnose s javnošću kreće pisati i romane za djecu.

Zanimljivo, na mjesto glasnogovornice SDP-a postavio ju je nekadašnji šef stranke, a današnji predsjednik RH, Zoran Milanović.


Komentari