Poznata analitičarka oplela po Tomaševiću: Pregazio je obećanja, birači će mu zamjeriti!

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Na natječaju za biootpad vrijednom 36,5 milijuna kuna gradonačelnik Tomislav Tomašević odlučio je da će posao prepustiti C.I.O.S. grupi, odnosno Petru Pripuzu.

Tomašević je to opravdao time da je riječ o “ekonomski najpovoljnijoj ponudi”.

“Tomašević je reagirao točno onako kako bi reagirao bilo tko tko poštuje zakon o javnoj nabavi. Jednostavno je odabrao najpovoljniju ponudu”, rekla je donedavna pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić.

Sve je komentirala i Ankica Mamić.

“Njegova je odluka razumna, s obzirom na to da Čistoća nema kapacitete da zbrinjava biootpad Zagrepčana, ali on je njome pregazio svoja obećanja. Birači će mu to zamjeriti, a trenutačno nema čime takav potez kompenzirati, osim ako u budućnosti ne napravi nešto veliko što će biti od još šireg interesa.

Za vrijeme kampanje nudio je svakakva rješenja, govorio je da ima i ljude koji će ih provesti, a pokazalo se, na primjeru vodstva Zagrebačkog holdinga, a sad i po pitanju biootpada, da niti ima ljude niti ima rješenje”, rekla je Mamić za Večernji.

Analitičar Dragan Bagić smatra drukčije.

“Kad ste legalist, ponekad ishodi nisu onakvi kakve želite. Tomašević može biti u sukobu s Pripuzom ili bilo kime, ali mora poštovati zakon i proceduru, a to je i učinio”, rekao je Bagić.

Komentari