POVJESNIČARI, GLUMCI, INSTRUKTORI JOGE, PROFESORI I ARHITEKTI: Ovo su svi Tomaševićevi ljudi koje ćemo gledati u Gradskoj skupštini

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Poneko staro, i podosta novih lica zasjelo je u zagrebačku Gradsku skupštinu s novim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem.

Tako se među zagrebačkim skupštinarima našla teatrologinja Marija Krnić. Nova je zastupnica i profesorica engleskog i talijanskog jezika i književnosti Ana Profeta, koja je usput rečeno i voditeljica ureda Možemo!.

Tu je i Sanja Bilas, poduzetnica i vlasnica veganskog brenda Fakat fino. Saborske klupe onim skupštinskim zamijeniti će poznata aktivistica i feministica Rada Borić, dok bi potpredsjednica Skupštine trebala biti psihijatrica i psihoterapeutkinja Ivana Kekin, supruga frontmena Hladnog piva, popularnog glazbenika Mile Kekina.

Arhitekt Mauro Sirotnjak dio je Tomaševićeva tima, a ujedno i novi gradski zastupnik. U gradskoj Skupštini pojavljivat će se i najpoznatiji hrvatski borac protiv korupcije, prvi čovjek Oraha Zorislav Antun Petrović.

U Skupštinu je ušla i poznata glumica Urša Raukar Gamulin, koja će usput rečeno Tomaševića mijenjati i u Saboru, a tu je i Vilim Matula te Teodor Celakovski te vijećnici iz prethodnog saziva Marija Sumpor i Tihomir Milovac.

Poznato je lice ono sveučilišnog profesora Damira Bakića, dok je manje zvučno ime ono diplomirane kineziologinje Ive Ivšić koja je svoj aktivizam demonstrirala kroz udrugu Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju u kojoj je surađivala sa svojom kolegicom Marinom Ivandić koja će također Tomaševiću držati većinu u Skupštini.

Povjesničarka umjetnosti Marta Kiš također je na popisu gradskih skupštinara, a i bivši vijećnik te vericifirani instruktor joge Svibor Janičić vijećnik će biti u novom sazivu Skupštine, gdje će surađivati i sa diplomiranom povjesničarkom umjetnosti i komparativne književnosti Marijanom Rimanić.

U gradski parlament ušla je i aktivistica za radnička, ženska i LGBT prava Jelena Miloš, ali i profesor na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Robert Faber. Sociologinja znanosti i tehnologije iz Instituta za društvena istraživanja Marija Brajdić Vuković također je Tomaševićevu pojačanje u Skupštini u kojoj će djelovati i docentica s Fakulteta političkih znanosti Daniela Širinić.

Jedno od najpoznatijih imena u zagrebačkom parlamentu svakako je ono Tomislava Domesa, koji je s Tomaševićem surađivao u Institutu za političku ekologiju, no široj javnosti znan je i njegov otac Vlado Domes kojega je pokojni predsjednik Tuđman imenovao pomoćnikom ministra Jure Radića i sredinom 90-ih odlikovao hrvatskim pleterom.


Komentari