Postrojili se pred kućom Hdz-ova ministra: Nevjerojatno što se zatim dogodilo

Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Članovi političke stranke Slobodna Hrvatska odlučili su se obratiti javnosti priopćenjem zbog toga što, kako kažu, policija namjerno zastrašuje njihove članove, a sve zbog njihovog izraza protesta prije otprilike dva mjeseca kada su demonstrativno otišli ispred kuće ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića kako bi na taj način pružili podršku “žrtvama zakona koje je on napisao i provodi”.

Njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

“Dana 3. ožujka su aktivisti Slobodne Hrvatske i udruge Ovršni bili u Ivaniću, pred kućom ministra Bošnjakovića, kako bi izrazili podršku stotinama tisuća žrtava zakona kojeg je napisao 2011. godine i danas ga (u značajno brutalnijoj verziji) provodi.

Nedugo zatim je policija počela obilaziti naše aktiviste pozivajući ih na obavijesne razgovore. Pošto jednoga od njih nije bilo kod kuće, policijska službenica je njegovoj majci uručila istrgnuti bijeli papirić sa svojim imenom, prezimenom i brojem mobitela, uz prijetnju da će biti priveden ukoliko se ne javi.

Mi smo taj papirić objavili na FB stranici Slobodne Hrvatske, pitajući se kakav je to službeni poziv bez službenog obrasca, navedenog razloga pozivanja, propisanog žiga… Možda se radilo o pozivu na kavu, kolač ili nešto treće? Je li to uobičajeni policijski postupak?

Očito nije, jer ovih dana su podignute kaznene prijave protiv vodstva Slobodne Hrvatske, tj. svih za koje organi “zakona i reda” PRETPOSTAVLJAJU da su administratori ili urednici ove stranice.

Optuženi smo za “nezakonitu uporabu osobnih podataka” te se pitamo: je li policijska službenica nastupala službeno ili osobno?

Jer ako je bila na vratima u svojstvu službene osobe, učinila je ozbiljan prekršaj.

Ako nije, učinila je još ozbiljniji.

Ili je uobičajena praksa da se ljudima lupa na vrata i dijele papirići s osobnim podacima, uz prijetnju službenim postupanjem?!

 Možda i jest, pošto već danima policija obilazi kućne adrese pa čak i radna mjesta ljudi iz vodstva Slobodne Hrvatske. Uredno se uznemirava maloljetno dijete supredsjednice Nedjeljke Lončar, supredsjednika Danijela Galovića, supruga i maloljetna djeca tajnika te predsjednika Središnjeg odbora.

Definitivno slijedi naš odgovor.

Dame i gospodo, Slobodnu Hrvatsku možete proganjati – ali ne i zastrašiti!”.


Komentari