‘Poskupljenje parkinga u Zagrebu – sve dolazi na naplatu, predizborna obećanja su uvijek najskuplja!’

FOTO: Dražen Komar

Najnovija odluka gradske uprave i gradonačelnika Milana Bandića o poskupljenju naplate parkiranja u Zagrebu, prema kojoj će, recimo u prvoj zoni, parkiranje poskupiti 100% (sa šest na dvanaest kuna), najbolji je, i najbolniji dokaz da je populistička predizborna politika najgora politika, naravno i najskuplja, jer prije ili kasnije uvijek dođe na naplatu, smatra zagrebački HNS.

Ovakvo drastično poskupljenje parkinga u Zagrebu je neodgovorno, nepristojno i direktan šamar svim stanovnicima Zagreba. Ali, ono je i poslovno i ekonomski potpuno neopravdano, jer Zagreb parking ne posluje s gubitkom, dapače. Ali, ona je očito nužna gradonačelniku da pokrpa dio rupa u gradskom proračunu koje nastaju neracionalnom politikom koja građanima pred izbore obećava brda i doline, a nakon njih sve to naplati od njih.

Kao što su prije dva mjeseca poskupili domovi umirovljenika, pa naši zagrebački penzioneri skuplje plaćaju smještaj u domovima, a recimo u tramvajima i autobusima ZET-a više ne možemo kupiti najjeftinije karte od 4 kune (ZET koji posluje s gubitkom!), možemo se samo pitati – što je sljedeće poskupljenje?

Sva obećanja o „besplatnim“ uslugama sada pokazuju svoje pravo lice – ona uvijek dolaze na naplatu. Možda ne bi bilo loše da ubuduće ne nasjedamo više na takvu politiku, jednoga dana mora i njoj doći kraj, kažu iz HNS-a Grada Zagreba.


Komentari