‘Ponekad me Tomašević, podsjeća na Bandića’ Petek o izjavama aktualnog gradonačelnika

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Gradski zastupnik Renato Petek u studiju N1 televizije komentirao je dosadašnje poteze gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića kao i stanje u Gradu.

“Gradonačelnik je pogriješio ili prilikom imenovanja ili prilikom otkaza Vukoviću ili Samodolu. Nije jasno iskomunicirano što se dogodilo. Problem otpočetka je ta zatvorenost komunikacije. Imali smo Vukovića koji nije dao nijedan intervju. Danas iz HDZ-a govore o privatizaciji ZET-a, to je suludo, ali tko to može reći kada nismo vidjeli nijedan drugi plan. Treba hitno riješiti probleme i uhvatiti se u koštac s financijskom situacijom”, kaže Petek i dodaje da ne vjeruje u optužbe.

Upozorava i da Holdingom vladaju “stari kadrovi” jer Bandićevi ljudi nisu smijenjeni. Dodaje i da se “novi planovi ne mogu provoditi sa starim kadrovima”. Kaže i da bi Tomašević trebao odgovoriti na sva pitanja, a ne reći da ga se tuži ako je nešto protuzakonito napravio.

“Otvorena komunikacija nema alternativu, a ako ona ne postoji sve ostaje po starom. Znamo da je Milan Bandić skrivao podatke, mi smo ih morali čupati ili vi novinari. Ponekad me Tomaševićeva komunikacija podsjeća na Bandićevu, kada kaže: ‘Tužite me’ podsjeća na onu Bandićevu ‘Neka institucije rade svoj posao’”, kaže Petek, ali ne misli da nova vlast nešto skriva već da im nedostaje iskustva.

“Potrebno je tražiti pomoć kada nešto ne znamo, potrebno je priznati krivicu ako smo nešto krivo napravili i to će građani vrednovati”, zaključio je.

Komentari