Pomoćnica Bandićevog pročelnika od grada otkupila stan: Cijena kvadrata je smiješno niska!

FOTO: Screenshot

Skupe cijene stanova u Zagrebu i nisu neka tajna, no, izgleda da nekima ipak uspjeva kupiti stan za “pravi sitniš”. Naime, Večerni list danas piše kako je gradski stan u Malešnici za smiješnu cifru kupila Branka Škrnjug, pomoćnica pročelnika za imovinu grada.

Radi se o stanu od 69 kvadrata kojeg je Škrnjug kupila za 83.100 eura, a nalazi se u Ulici Ivane Brlić Mažuranić. Riječ je o dvoipolsobnom stanu na prvom katu u kojem je Branka Škrnjug već živjela u najmu, dok ga u gradskoj upravi u svibnju nisu odlučili prodati te ga je ona otkupila od Grada.

Prema pisanju dnevnika, početna cijena nekretnine bila je 623.000 kuna, a pomoćnica pročelnika u gradskom Sektoru za upravljanje imovinom, kao jedini ponuditelj, za stan je Gradu dala dvjesto kuna više te ga, na kraju, i kupila za otprilike 1210 eura po četvornom metru.

Prema podacima Njuškala, prosječna cijena četvornog metra stana u kolovozu u Zagrebu  iznosila je 2067 eura, a u Španskom, koji je susjedan Malešnici, kvadrat je bio 1735 eura.

“Procjenu nekretnine radi vanjski ugovorni procjenitelj, koji se ugovara putem javne nabave. Radi se procjembeni elaborat, a neovisni sudski vještak provjerava je li sve u skladu sa zakonima i tržištem”, rekla je Škrnjug za Večernji te objasnila kako ured u kojem ona radi unutar gradske uprave, a koji je zadužen upravo za gradske nekretnine, nema nikakve veze s određivanjem cijena tih istih nekretnina kojima upravlja.

Na pitanje nije li neobično da kvadrat stana bude svega 1200 eura, Škrnjug je rekla kako procjena nije rađena sad, već prije otprilike šest mjeseci.

“Natječaj je trajao, odnosno raspisan je još u svibnju, a procjena je napravljena i prije. Tržište se mijenja”, rekla je pomoćnica pročelnika pa dodala da se bilo tko mogao javiti na gradski natječaj kojim se prodavao spomenuti stan, ponuditi viši iznos te ga, u konačnici, i kupiti.


Komentari