Polovanec se ispričava: ‘Imam i kumove s drugim porijeklom’

Foto: Facebook/ Miroslav Polovanec

Jučer se cijeli dan odvijao veliki cirkus prije i nakon izglasavanja gradskog proračuna. Politički prebjezi, izdaje i ukazanje Milana Bandića u Gradskoj skupštini zbilja zvuče kao savršen spoj za komediju dell’ arte.

No, izjava HSLS-ovog zastupnika Miroslava Polovanca malo koga je ostavila ravnodušnim. Novinarima je rekao kako ne dopušta da njime upravljaju prezimena koja nisu zagrebačka. Ispostavilo se da ne želi surađivati sa Zlatkom Hasanbegovićem.

”Ja se, evo, ovim putem ispričavam svim građanima Zagreba i Republike Hrvatske. Ja nisam naglasak stavio na vjeroispovijest ili porijeklo bilo kojeg građanina. Mi smo raspravljali o zastupnicima u Skupštini. I ja se ispričavam i gospodinu Hasanbegoviću. Nisam mislio na njegovu ispovijest ili porijeklo nego na njegovo političko djelovanje u Skupštini koje je, na neki način, povelo, uvjetovalo da se glasa protiv proračuna, za ono kaj ja nisam bio. Svi me znaju, imam i kumove s drugim porijeklom. Vjeroispovijest i porijeklo nema veze, to su građani Zagreba”, pokušao se opravdati Miroslav Polovanec za Dnevnik Nove TV.

Zlatko Hasanbegović nije tražio ispriku niti je želio komentirati opravdanja Miroslava Polovanca.

 


Komentari