‘POLITIČKU SAM KARIJERU ZAPOČEO NA JAKUŠEVCU’ Tomašević se osvrnuo na sakupljanje otpada u odijelu Čistoće: ‘Ne bojim se zasukati rukave, ja ne fejkam’

Foto: Zagreb.info

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević gostovao je u Dnevniku Nove TV.

Na početku se osvrnuo na usporedbu s prethodnikom Bandićem zato što je danas odjenuo radno odijelo i s djelatnicima Čistoće nekoliko sati čistio otpad. “Političku sam karijeru započeo na Jakuševcu. Ne bojim se zasukati rukave, ja ne fejkam”, rekao je Tomašević.

Tomašević je objasnio i kako je na pregovorima s radnicima Čistoće njihovih 5 zahtjeva odmah prihvaćeno, dok će se o preostalih šest dodatno pregovarati.

Porast cijena komunalnih usluga nije isključio, dodavši kako one nisu rasle godinu dana. To će ovisiti o rezultatima pregovora s radnicima Čistoće, ali i ostalih Holdingovih podružnica. “Ovdje se ne radi samo o Čistoći, ovdje se radi o tome kako sve ima lančanu reakciju na cijeli Holding. O tome ćemo razgovarati u sljedećih mjesec dana”, rekao je Tomašević.

“Moramo naći balans između cijene komunalne usluge i plaća radnika”, dodao je.

Stanje u Holdingu bilo je, u vrijeme njegovog dolaska na vlast, “na rubu propasti”. Nakon što je podijeljeno 700 otkaza kako bi se spasio Zagrebački Holding, zaposlili su nekoliko stotina ljudi. “Prioriteti su operativni radnici. U Čistoći ih i dalje ima premalo”, objasnio je Tomašević.

Osvrnuo se i na tvrdnje kako njegov potpis za ispunjenje zahtjeva nema pravnu težinu. “Ja sam u isto vrijeme Skupština Grada Zagreba. Neka se radnici ne brinu, moj potpis je obvezujući”, rekao je elaborirajući kako upravo takvi navodi stvaraju nemir kod radnika.


Komentari