PODUZETNIK IM JE TRN U OKU? Radnička fronta na Facebooku otkrila ‘istinu o Mati Rimcu i zemljištu u Svetoj Nedelji’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL, Patrik Macek/PIXSELL

Radnička fronta na Facebooku je prozvala Matu Rimca zbog projekta kampusa. Tvrde da je projekt gurao HDZ-ovac. “Istina o Mati Rimcu i zemljištu u Svetoj Nedelji” nazvali su objavu na svojoj Facebook stranici.

“Ako se malo prolistaju zapisnici Gradskog vijeća Sv. Nedelje, koje je nedavno odlučilo prepustiti ogromno zemljište (dobiveno od države) mladom ‘vizionaru’ Mati Rimcu, može se vidjeti da iza mladoga Rimca zapravo stoji njegov otac, Ivan Rimac, HDZ-ovac i osuđivani tajkun, dok se projekt ‘kampusa’, za koji će novac dobiti od države na već namještenom natječaju, u Sv. Nedelji prilično grubo gurao preko lokalnog HDZ-ovca Damira Halužana”, započeli su.

“Ukratko – unatoč medijskim hvalospjevima, riječ je o još jednoj hrvatskoj tajkunsko-HDZ-ovskoj muljaži”, stoji u objavi uz koju su dodali i poveznicu na zapisnik sa sjednice gradskog vijeća.

Podsjetimo, upečatljivi kompleks bit će baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućit će tvrtki da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sustava za brojne globalne automobilske kompanije.

Nova lokacija smještena je u Keresticu, između Svete Nedelje i Zagreba, samo nekoliko kilometara od tenutačnog sjedišta Rimac Automobila. Nalazi se na zemljištu  od 200.000 m² dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 m². Očekuje se da će biti dovršena do 2023. godine.


Komentari