PODRŽAO GA VISOKOPOZICIONIRANI POLITIČAR: Ovaj HDZ-ov kandidat ‘razvaljivao’ je košarku, no hoće li tako i lokalne izbore?

davor filipović
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ulicama Resnika prošetao se HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba, Davor Filipović, pridružio mu se i potpredsjednik Vlade Tomo Medved. Filipović je poručio građanima Resnika da mogu biti mirni i da neće biti građenja spalionice.

Ne otpadu u Resniku, ne Centru za gospodarenje otpadom ovdje”, rekao je Filipović i poručio kako za razliku od protukandidata Tomislava Tomaševića ne želi otpad u Resniku.

On se želi zalagati za izgradnju komunalne infrastrukture uz pomoć sredstava iz fondova EU. Između ostalog, riješio bi i problem smrada koji stanovnici Resnika osjećaju iz postrojenja Zagrebačkih otpadnih voda.

“Sva pitanja koja se budu ticala otpada kada ja budem o njima donosio odluke će u širokom krugu zaobilaziti Resnik i Zagreb”, poručio je. Bilo je tu pitanja i o Dinamovom stadionu, a HDZ-ov je as tu u jedno siguran:

“Dinamu treba novi stadion”, odgovorio je Filipović na pitanje novinara o najavi njegove protukandidatkinje Jelene Pavičić Vukičević (BM 365 – Stranka rada i solidarnosti) da će se rušiti istočna tribina stadiona u Maksimiru.

Medved o Filipovićevoj kandidaturi

Potpredsjednik Vlade Tomo Medved objasnio je zašto podržava Filipovića i poručio kako Zagrebu treba transparentnosti te da vjeruje da će Tomašević biti dobar član oporbe u tim povjerenstvima kad se bude govorilo o velikoj nabavi.

“Drago mi je da sam zajedno s našim kandidatom Davorom Filipovićem, čovjekom koji vam je ovdje u pet minuta dao jasnu sliku sadržaja svog programa. Iz ovoga što je rekao mogli ste vidjeti – to su snažni temelji onog što Zagreba treba. I premijer i ja kao zamjenik predsjednika HDZ-a prepoznajući odluku gradske organizacije snažno smo poduprijeli i podupiremo Filipovića. Filipović jasno iskazuje viziju koju prepoznaju i građani i viziju kakav Zagreb želimo u budućnosti”, rekao je.


Komentari