PODRŠKA SDP-A RODITELJIMA-ODGOJITELJIMA Renato Petek: ‘Tražimo od gradonačelnika da javnosti predstavi detaljno izvješće’

Foto: Renato Petek / privatna arhiva

Gradski zastupnik SDP-a Renato Petek najavio je na Facebooku, ono što su i jučer najavili stranački šefovi – tražit će izvješće o kompenzacijskim mjerama gradske vlasti zbog ukidanja mjere roditelj – odgojitelj.

“Tražimo od gradonačelnika da javnosti predstavi detaljno izvješće o provedbi kompenzacijskih mjera i aktivnosti vezanih uz promjene uvjeta za novčanu pomoć za roditelja odgojitelja: u predškolskom odgoju, upisu djece za koju se do sada ostvarivala novčana pomoć, zapošljavanje i zapošljivosti dosadašnjih roditelja odgojitelja te provedbe gradskih socijalnih mjera koji se odnose na obitelji slabijeg socio-ekonomskog statusa među dosadašnjim korisnicima novčane pomoći za roditelja odgojitelja”, najavio je Petek na Facebooku.

Podrška gradskog SDP-a i napad na Sabor

Podsjetimo, u ponedjeljak nakon sastanka sa predsjednikom Skupštine Joškom Klisovićem i šefom gradskog SDP-a Viktorom Gotovcem, Ljiljana Dragić iz Udruge Hrvatska mati objavila je kako roditelji odgojitelji imaju podršku SDP-a, inače koalicijskog partnera Možemo u Zagrebu.

Foto: Zagreb.info

Kako je najavljeno Gotovac će postaviti zastupničko pitanje i tražiti na uvid Izvješće o kompenzacijskim mjerama koje su najavljene ususret i formalnom ukidanju mjere roditelj – odgojitelj 1. svibnja.


Komentari