Počeo prosvjed protiv Bandića na glavnom trgu: Prosvjednici mu poručili – ODSTUPI

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nekoliko stotina ljudi okupilo se danas na glavnom zagrebačkom trgu kako bi prosvjedovalo protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Prosvjed je započeo u 16 sati na Trgu bana Josipa Jelačić, a organiziraju ga Udruga građana Siget, Braniteljska udruga Vidra – Veterani i društvena akcija sa Zelenim odredom, Udruga za zaštitu okoliša UZOR iz Resnika, Udruga Eko-Zagreb, Inicijativa Samoborček, Inicijativa Hipodrom te građanska inicijativa Zagreb bez zračenja.

Prosvjednici nose papire s jednostavnom porukom: “ODSTUPI”. Neki od zanimljivijih transparenata na prosvjedu su: “Mnogo godina kolače ti nosila”, “Dosta Banditizma” i “Kradem Zagreb”,

Podsjetimo, prosvjed je organiziran pod nazivom “Vrijeme je! Zagreb je spreman!”, a u pozivu na prosvjed organizatori su napisali kako je Bandićevo ponašanje preraslo u despotizam.

“Njegovo ignoriranje, vrijeđanje građana, zastupnika i novinara koji se usuđuju komentirati njegov (ne)rad i pogodovanje određenim interesnim skupinama prevršilo je svaku mjeru. Dva su povoda današnjem prosvjedu. Prvi je neprihvatljiv harač na džepove građanki i građana, a riječ je o povećanju cijene odvoza otpada, a drugi je sramotni GUP”, tvrde organizatori prosvjeda.


Komentari

loading...
-->