POČELO JE STEZANJE REMENČIĆA! Tomašević dao rok svim pročelnicima, imaju samo nekoliko dana da dostave plan ušteda

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Novi zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poslao je u četvrtak gradskim upravnim tijelima novu uputu o mjerama štednje, odnosno ograničenima potrošnje sredstava planiranih u gradskom proračunu za 2021. godinu.

Mjere se, kako se navodi u dopisu, uvode zbog prenesenog proračunskog manjka iz prethodnog razdoblja, zbog povećanih rashoda vezanih uz saniranje posljedica potresa kao i za borbu protiv epidemije, zbog primjene poreznih propisa kojima je povećan iznos povrata poreza i prireza na dohodan koji se isplaćuje iz gradskog proračuna, zbog uravnoteženja proračunske potrošnje s procjenom nižeg ostvarenog prihoda te zbog osiguranja sredstava za plaćanje dospjelih obveza.

Kroz naredno razdoblje razmotrit će se aktivnosti i projekti planirani proračunom Grada Zagreba za 2021. godinu, u smislu iznalaženja mogućih ušteda na stavkama koje nisu neophodne za nesmetano funkcioniranje grada, piše N1.

Čelnici svih gradskih upravnih tijela, navodi se u Tomaševićevom dopisu, dužni su u okviru svoje nadležnosti preispitati opravdanost, svrsishodnost i ekonomičnost proračunske potrošnje te predložiti smanjenje onih rashoda čije neizvršavanje ne bi dovelo u poteškoće ili ugrozilo funkcioniranje pojedinih sustava, isplate materijalnih prava zaposlenih i građana ili izvođenje ugovorenih i već započetih radova.


Podsjetimo, nakon jučerašnjeg sastanka u Vladi s premijerom Plenkovićem i ministrima, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević najavio je rebalans gradskog proračuna.

Komentari